M5 PRIMERES MATÈRIES EN LA INDUSTRIA ALIMENTARIA
Esquema per setmanes
-
-
Al calendari de classroom de la classe d'M5 d'EPA1 teniu les invitacions per a cada dia del curs piqueu i podreu entrar a la reunió.
I també per si algú de vosaltres vol seguir les classes amb el mòbil, aquí teniu l'enllaç a l'aplicació per a Àndroid:
https://play.google.com/store/
apps/details?id=us.zoom. videomeetings I per a iPhone:
https://apps.apple.com/es/app/
zoom-cloud-meetings/ id546505307 -
Aquí teniu l'explicació de com s'entra amb el Zoom a una classe, ara ja no teniu excusa, teniu el classroom i rebeu els correus corresponents, per tant teniu accés al calendari...
-
La identitat de reunió de teamviewer per a la classe de Matèries Primeres a la Industria Alimentària serà: m40-569-885
https://go.teamviewer.com/v14/m40569885A partir d'ara serà la nostra sessió per a aquesta classe, així podreu seguir la classe directament al vostre ordinador. Si no voleu instal·lar l'aplicació a l'ordinador, podeu seguir la classe amb l'aplicació web.
I si voleu seguir la classe amb el vostre mòbil, aquí teniu l'enllaç per l'aplicació mòbil.
Per a Android:
https://play.google.com/store/
apps/details?id=com. teamviewer.meeting.market. mobile Per a iPhone:
https://itunes.apple.com/es/
app/teamviewer-para-reuniones/ id482946817?mt=8 -
Us poso els enllaços d'aplicacions que poden ser interessants per emprar el vostre mòbil com una eina més d'estudi:
Moodle:
Moodle Mobile:
Per a Android: https://play.google.com/store/
apps/details?id=com.moodle. moodlemobile Per a iPhone: https://itunes.apple.com/es/
app/moodle-mobile/id633359593? mt=8 Aquesta us servirà per consultar tots els esdeveniments del curs d'una manera més àgil i ràpida que amb el navegador.
Taula periòdica:
Per a Android:Per a iPhone:
Aquesta és una taula periòdica que us permetrà consultar les masses atòmiques, números atòmics, valències... I en general tot el que us calgui saber de la química dels elements a aquest curs.
Calculadores:Calculadora científica:Per a Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.hipercalcPer a iPhone: https://itunes.apple.com/es/app/paneca-calculadora-cient% C3%ADfica/id668500803?mt=8
És una calculadora científica, molt semblant a la que teniu vosaltres. Fins i tot té memoritzades totes les constants físiques que emprarem durant el curs, com ara la constant de gravitació universal, la velocitat de la llum, la constant de Plank, el Número d'Avogrado, la constant dels gassos ideals...
Calculadora Gràfica:Per a iPhone: https://itunes.apple.com/es/app/curve-plotter-lite- calculadora-gr%C3%A1fica-f%C3% A1cil/id956528259?mt=8 Aquesta és més interessant, és una calculadora gràfica que us permet representar qualsevol funció matemàtica.
Pitjeu a aquests enllaços amb qualsevol dispositiu i s'hi instalarà l'aplicació al dispositiu que tingeu associat amb el vostre compte de google o d'iTunes.
-
Per si algú encara no té clar el sistema mètric decimal us penjo un resum d'aquest:
-
Aquest és el temari del Mòdul Professional. A l'inici de cada Unitat Formativa tindreu un apartart on podreu veure tot el què heu d'aprendre a cada Unitat Formativa. Cada unitat formativa apareixerà desglosada en Núclis Formatius.
Temari del Mòdul Professional 5
-
-
Al final d’aquesta Unitat Formativa hauràs de ser capaç de:
- Classificar les espècies i les matèries primeres (peces, vísceres, etc.) d’origen animal principals utilitzades en la indústria alimentària.
- Descriure les característiques físiques, químiques, organolèptiques, microbiològiques i nutricionals de les matèries primeres càrnies principals
- Descriure els processos fisicoquímics que tenen lloc en el múscul d’un animal mort.
- Relacionar les característiques principals de les matèries primeres càrnies amb les seves aplicacions en la indústria alimentària.
- Descriure les condicions d’emmagatzematge i de conservació de cada tipus de matèria primera càrnia.
- Descriure els defectes higienicosanitaris principals que poden presentar les matèries primeres càrnies.
- Valorar la repercussió dels possibles defectes higienicosanitaris de la matèria primera càrnia sobre la salut dels consumidors.
I per això hauràs de saber:
- Caracteritzar les matèries primeres càrnies:
- Els animals productors de carn (espècies d’abastament, tipus, races i rendiments dels animals).
- El teixit muscular i el procés de maduració de la carn.
- Característiques fisicoquímiques (pH, capacitat de retenció d’aigua) i organolèptiques (olor, aroma, color…) de la carn.
- Classificació de les matèries primeres càrnies principals utilitzades en la indústria alimentària. Altres teixits comestibles.
- Condicions d’emmagatzematge i de conservació de cada tipus de matèria primera càrnia.
-
-
-
A aquesta sèrie de vídeos veurem les diferents inspeccions què es realitzen a l'escorxador:
- Introducció
- Inspecció ante-mortem
- Higiene del sacrifici
- Inspecció post-mortem
- Registre d'inspecció i controls
-
-
-
Al final d’aquesta Unitat Formativa hauràs de ser capaç de:
- Classificar les espècies i les matèries primeres de la pesca i de l’aqüicultura principals utilitzades en la indústria alimentària.
- Descriure les característiques físiques, químiques, organolèptiques i microbiològiques de les matèries primeres de la pesca i de l’aqüicultura principals.
- Relacionar les característiques principals de les matèries primeres de la pesca i de l’aqüicultura amb les seves aplicacions en la indústria alimentària.
- Descriure les condicions d’emmagatzematge i de conservació de cada tipus de matèria primera de la pesca i de l’aqüicultura.
- Descriure els defectes higienicosanitaris principals que poden presentar les matèries primeres de la pesca i de l’aqüicultura.
- Valorar la repercussió dels possibles defectes higienicosanitaris de la matèria primera de la pesca i de l’aqüicultura sobre la salut dels consumidors.
I per això hauràs de saber:
- Caracteritzar les matèries primeres de la pesca i aqüícoles:
- Identificar els peixos frescos d’aigua dolça i d’aigua salada.
- Identificar les espècies de mol·luscs i de crustacis.
- Conèixer les característiques fisicoquímiques i organolèptiques de les matèries primeres de la pesca i aqüícoles.
- Classificar les principals matèries primeres de la pesca i de l’aqüicultura utilitzades en la indústria alimentària. Característiques i aprofitament industrial.
- Conèixer les condicions d’emmagatzematge i de conservació de cada tipus de matèria primera de la pesca i de l’aqüicultura.
- Valorar la repercussió sobre la salut dels consumidors dels possibles defectes higienicosanitaris que pugui presentar la matèria primera de la pesca i de l’aqüicultura. Les putrefaccions i les TIA.
-
Bé us començo a deixar les aplicacions per l'exàmen del dijous 2 d'abril. Aquesta és una aplicació per escanejar documents amb la càmera del mòbil. Aneu-la instal·lant, què el dilluns potser no en tindreu temps. Si pitgeu l'enllaç amb un mòbil se us obrirà la tenda d'aplicacions i el podreu instal·lar, si el pitjeu amb un ordinador se us obrirà el navegador, a la pàgina d'autentificació del correu què tingueu enregistrat al mòbil, us autentifiqueu i s'hi instal·larà al mòbil.
Per a Àndroid:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.notebloc.app
Per a iPhone:
-
Aquesta és una aplicació per unir diferents PDF en un de sol, us anirà bé una vegada tingueu totes les pàgines escanejades.
Per a Àndroid;
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ilovepdf.www
Per a iPhone:
https://apps.apple.com/es/app/ilovepdf-editor-y-lector-pdf/id1207332399
-
I aquesta és la versió on line què podeu emprar des de qualsevol dispositiu.
-
Això pels despistats què encara no s'han mirat com es presenta un arxiu amb el moodle...
-
L'examen s'obrirà a les 19:20 del 16 d'abril de 2020. El termini de presentació començarà a les 19:50h i es tancarà definitivament a les 21:20. Jo estaré present per videoconferència amb el codi de reunió de la classe normal, per si voleu cap aclariment. També si voleu podem fer una classe de dubtes per videoconferència, amb el codi de reunió de la classe corresponent, l'hora d'abans, com sempre. Heu de presentar l'exàmen en un únic document. Per això us he posat aplicacions què permeten unir diferents PDF. Podeu presentar manuscrits escanejats, amb un escàner, o amb la càmera del mòbil, per això us he posat l'enllaç a l'aplicació Notebloc. En cap cas s'admetran fotografies. A tots els fulls haurà de constar el vostre nom.
-
-
-
Al final d'aquesta Unitat Formativa hauras de ser capaç de:
- Classificar les espècies productores i les matèries primeres d’origen animal principals utilitzades en la indústria alimentària.
- Descriure les característiques físiques, químiques, organolèptiques i microbiològiques de les matèries primeres d’origen animal principals.
- Relacionar les característiques principals de les matèries primeres d’origen animal amb les seves aplicacions en la indústria alimentària.
- Descriure les condicions d’emmagatzematge i de conservació de cada tipus de matèria primera d’origen animal.
- Descriure els principals defectes higienicosanitaris que poden presentar les matèries primeres d’origen animal.
- Valorar la repercussió dels possibles defectes higienicosanitaris de la matèria primera d’origen animal sobre la salut dels consumidors.
- Enumerar els paràmetres de qualitat que ha de complir la matèria primera d’origen animal i els relaciona amb la seva aptitud d’ús.
I per això hauras de saber:
- Caracteritzar les matèries primeres d’origen animal (llet, ous i mel):
- Classificar les espècies productores i matèries primeres d’origen animal principals utilitzades en la indústria alimentària.
- Conèixer les característiques fisicoquímiques i organolèptiques de les matèries primeres d’origen animal (llet, ous, mel).
- Conèixer les aplicacions de les matèries primeres d’origen animal en la indústria alimentària.
- Conèixer les condicions d’emmagatzematge i de conservació de cada tipus de matèria primera d’origen animal.
- Valorar la repercussió sobre la salut dels consumidors dels possibles defectes higienicosanitaris que pugui presentar la matèria primera d’origen animal. Les putrefaccions i les TIA.
-
-
-
Bé aquí teniu la gravació de la classe d'ahir què no va trigar més de mitja hora. A partir d'ara teniu una setmana per fer el Qüestionari d'autoavaluació què us penjaré aviat. Recordeu què estem confinats, no de vacances, així què deixeu una estoneta tranquil·la, la PS4, la Xbox o la Nintendo i feu unes quantes feines, si us plau...
-
L'examen s'obrirà a les 16:00 del 5 de maig de 2020. El termini de presentació començarà a les 16:30 i es tancarà definitivament a les 18:00. Jo estaré present per videoconferència amb el codi de reunió de la classe normal, per si voleu cap aclariment. També si voleu podem fer una classe de dubtes per videoconferència, amb el codi de reunió de la classe corresponent, l'hora d'abans, com sempre. Heu de presentar l'exàmen en un únic document. Per això us he posat aplicacions què permeten unir diferents PDF. Podeu presentar manuscrits escanejats, amb un escàner, o amb la càmera del mòbil, per això us he posat l'enllaç a l'aplicació Notebloc. En cap cas s'admetran fotografies. A tots els fulls haurà de constar el vostre nom.
-
-
Al final d'aquesta unitat hauràs de ser capaç de:
- Classificar les matèries primeres d’origen vegetal principals utilitzades en la indústria alimentària.
- Descriure les característiques físiques, químiques, organolèptiques i microbiològiques de les matèries primeres d’origen vegetal principals.
- Relacionar les característiques principals de les matèries primeres d’origen vegetal amb les seves aplicacions en la indústria alimentària.
- Descriure les condicions d’emmagatzematge i de conservació de cada tipus de matèria primera d’origen vegetal.
- Descriure els principals defectes higienicosanitaris que poden presentar les matèries primeres d’origen vegetal.
I per a això hauràs de saber:
- Caracteritzar les matèries primeres d’origen vegetal:
- Classificar les matèries primeres d’origen vegetal principals utilitzades
en la indústria alimentària.
- Conèixer les característiques fisicoquímiques i organolèptiques de les matèries
primeres d’origen vegetal.
- Conèixer les condicions d’emmagatzematge i de conservació de cada tipus de matèria
primera d’origen vegetal.
- Valorar la repercussió sobre la salut dels consumidors dels possibles defectes higienicosanitaris que pugui presentar la matèria primera d’origen vegetal. Les putrefaccions i les TIA.
-
L'examen s'obrirà a les 16:00 del 19 de maig de 2020. El termini de presentació començarà a les 16:30 i es tancarà definitivament a les 18:00. Jo estaré present per videoconferència amb el codi de reunió de la classe normal, per si voleu cap aclariment. També si voleu podem fer una classe de dubtes per videoconferència, amb el codi de reunió de la classe corresponent, l'hora d'abans, com sempre. Heu de presentar l'exàmen en un únic document. Per això us he posat aplicacions què permeten unir diferents PDF. Podeu presentar manuscrits escanejats, amb un escàner, o amb la càmera del mòbil, per això us he posat l'enllaç a l'aplicació Notebloc. En cap cas s'admetran fotografies. A tots els fulls haurà de constar el vostre nom.
-
-
-
L'examen s'obrirà a les 16:00 del 10 de juny de 2020. El termini de presentació començarà a les 16:30 i es tancarà definitivament a les 18:00. Jo estaré present per videoconferència amb el codi de reuni què us vaig enviar per correu, per si voleu cap aclariment. Heu de presentar l'exàmen en un únic document. Per això us he posat aplicacions què permeten unir diferents PDF. Podeu presentar manuscrits escanejats, amb un escàner, o amb la càmera del mòbil, per això us he posat l'enllaç a l'aplicació Notebloc. En cap cas s'admetran fotografies. A tots els fulls haurà de constar el vostre nom.
-
L'examen s'obrirà a les 16:00 del 10 de juny de 2020. El termini de presentació començarà a les 16:30 i es tancarà definitivament a les 18:00. Jo estaré present per videoconferència amb el codi de reuni què us vaig enviar per correu, per si voleu cap aclariment. Heu de presentar l'exàmen en un únic document. Per això us he posat aplicacions què permeten unir diferents PDF. Podeu presentar manuscrits escanejats, amb un escàner, o amb la càmera del mòbil, per això us he posat l'enllaç a l'aplicació Notebloc. En cap cas s'admetran fotografies. A tots els fulls haurà de constar el vostre nom.