Al final d’aquesta Unitat Formativa hauràs de ser capaç de:

  1. Classificar les espècies i les matèries primeres (peces, vísceres, etc.) d’origen animal principals utilitzades en la indústria alimentària.
  2. Descriure les característiques físiques, químiques, organolèptiques, microbiològiques i nutricionals de les matèries primeres càrnies principals
  3. Descriure els processos fisicoquímics que tenen lloc en el múscul d’un animal mort.
  4. Relacionar les característiques principals de les matèries primeres càrnies amb les seves aplicacions en la indústria alimentària.
  5. Descriure les condicions d’emmagatzematge i de conservació de cada tipus de matèria primera càrnia.
  6. Descriure els defectes higienicosanitaris principals que poden presentar les matèries primeres càrnies.
  7. Valorar la repercussió dels possibles defectes higienicosanitaris de la matèria primera càrnia sobre la salut dels consumidors.

I per això hauràs de saber:

  1. Caracteritzar les matèries primeres càrnies:
    1. Els animals productors de carn (espècies d’abastament, tipus, races i rendiments dels animals).
    2. El teixit muscular i el procés de maduració de la carn.
    3. Característiques fisicoquímiques (pH, capacitat de retenció d’aigua) i organolèptiques (olor, aroma, color…) de la carn.
    4. Classificació de les matèries primeres càrnies principals utilitzades en la indústria alimentària. Altres teixits comestibles.
    5. Condicions d’emmagatzematge i de conservació de cada tipus de matèria primera càrnia.



Darrera modificació: dissabte, 28 de setembre 2019, 18:54