UF1: Matèries primeres càrnies
Al final d’aquesta Unitat Formativa hauràs de ser
capaç de:
- Classificar les espècies i les matèries primeres (peces, vísceres, etc.) d’origen animal principals utilitzades en la indústria alimentària.
- Descriure les característiques físiques, químiques, organolèptiques, microbiològiques i nutricionals de les matèries primeres càrnies principals
- Descriure els processos fisicoquímics que tenen lloc en el múscul d’un animal mort.
- Relacionar les característiques principals de les matèries primeres càrnies amb les seves aplicacions en la indústria alimentària.
- Descriure les condicions d’emmagatzematge i de conservació de cada tipus de matèria primera càrnia.
- Descriure els defectes higienicosanitaris principals que poden presentar les matèries primeres càrnies.
- Valorar la repercussió dels possibles defectes higienicosanitaris de la matèria primera càrnia sobre la salut dels consumidors.
I per això hauràs de saber:
- Caracteritzar les matèries primeres càrnies:
- Els animals productors de carn (espècies d’abastament, tipus, races i rendiments dels animals).
- El teixit muscular i el procés de maduració de la carn.
- Característiques fisicoquímiques (pH, capacitat de retenció d’aigua) i organolèptiques (olor, aroma, color…) de la carn.
- Classificació de les matèries primeres càrnies principals utilitzades en la indústria alimentària. Altres teixits comestibles.
- Condicions d’emmagatzematge i de conservació de cada tipus de matèria primera càrnia.
Darrera modificació: dissabte, 28 de setembre 2019, 18:54