Al final d’aquesta Unitat Formativa hauràs de ser capaç de:

  1. Classificar les espècies i les matèries primeres de la pesca i de l’aqüicultura principals utilitzades en la indústria alimentària.
  2. Descriure les característiques físiques, químiques, organolèptiques i microbiològiques de les matèries primeres de la pesca i de l’aqüicultura principals.
  3. Relacionar les característiques principals de les matèries primeres de la pesca i de l’aqüicultura amb les seves aplicacions en la indústria alimentària.
  4. Descriure les condicions d’emmagatzematge i de conservació de cada tipus de matèria primera de la pesca i de l’aqüicultura.
  5. Descriure els defectes higienicosanitaris principals que poden presentar les matèries primeres de la pesca i de l’aqüicultura.
  6. Valorar la repercussió dels possibles defectes higienicosanitaris de la matèria primera de la pesca i de l’aqüicultura sobre la salut dels consumidors.

I per això hauràs de saber:

  1. Caracteritzar les matèries primeres de la pesca i aqüícoles:
    1. Identificar els peixos frescos d’aigua dolça i d’aigua salada.
    2. Identificar les espècies de mol·luscs i de crustacis.
    3. Conèixer les característiques fisicoquímiques i organolèptiques de les matèries primeres de la pesca i aqüícoles.
    4. Classificar les principals matèries primeres de la pesca i de l’aqüicultura utilitzades en la indústria alimentària. Característiques i aprofitament industrial.
    5. Conèixer les condicions d’emmagatzematge i de conservació de cada tipus de matèria primera de la pesca i de l’aqüicultura.
    6. Valorar la repercussió sobre la salut dels consumidors dels possibles defectes higienicosanitaris que pugui presentar la matèria primera de la pesca i de l’aqüicultura. Les putrefaccions i les TIA.



Darrera modificació: diumenge, 10 de novembre 2019, 12:51