Al final d'aquesta Unitat Formativa hauras de ser capaç de:

  1. Classificar les espècies productores i les matèries primeres d’origen animal principals utilitzades en la indústria alimentària.
  2. Descriure les característiques físiques, químiques, organolèptiques i microbiològiques de les matèries primeres d’origen animal principals.
  3. Relacionar les característiques principals de les matèries primeres d’origen animal amb les seves aplicacions en la indústria alimentària.
  4. Descriure les condicions d’emmagatzematge i de conservació de cada tipus de matèria primera d’origen animal.
  5. Descriure els principals defectes higienicosanitaris que poden presentar les matèries primeres d’origen animal.
  6. Valorar la repercussió dels possibles defectes higienicosanitaris de la matèria primera d’origen animal sobre la salut dels consumidors.
  7. Enumerar els paràmetres de qualitat que ha de complir la matèria primera d’origen animal i els relaciona amb la seva aptitud d’ús.

I per això hauras de saber:

  1. Caracteritzar les matèries primeres d’origen animal (llet, ous i mel):
    1. Classificar les espècies productores i matèries primeres d’origen animal principals utilitzades en la indústria alimentària.
    2. Conèixer les característiques fisicoquímiques i organolèptiques de les matèries primeres d’origen animal (llet, ous, mel).
    3. Conèixer les aplicacions de les matèries primeres d’origen animal en la indústria alimentària.
    4. Conèixer les condicions d’emmagatzematge i de conservació de cada tipus de matèria primera d’origen animal.
    5. Valorar la repercussió sobre la salut dels consumidors dels possibles defectes higienicosanitaris que pugui presentar la matèria primera d’origen animal. Les putrefaccions i les TIA.



Última modificación: jueves, 27 de febrero de 2020, 15:53