UF3: Matèries primeres d'origen animal
Al final d'aquesta Unitat Formativa hauras de ser capaç de:
- Classificar les espècies productores i les matèries primeres d’origen animal principals utilitzades en la indústria alimentària.
- Descriure les característiques físiques, químiques, organolèptiques i microbiològiques de les matèries primeres d’origen animal principals.
- Relacionar les característiques principals de les matèries primeres d’origen animal amb les seves aplicacions en la indústria alimentària.
- Descriure les condicions d’emmagatzematge i de conservació de cada tipus de matèria primera d’origen animal.
- Descriure els principals defectes higienicosanitaris que poden presentar les matèries primeres d’origen animal.
- Valorar la repercussió dels possibles defectes higienicosanitaris de la matèria primera d’origen animal sobre la salut dels consumidors.
- Enumerar els paràmetres de qualitat que ha de complir la matèria primera d’origen animal i els relaciona amb la seva aptitud d’ús.
I per això hauras de saber:
- Caracteritzar les matèries primeres d’origen animal (llet, ous i mel):
- Classificar les espècies productores i matèries primeres d’origen animal principals utilitzades en la indústria alimentària.
- Conèixer les característiques fisicoquímiques i organolèptiques de les matèries primeres d’origen animal (llet, ous, mel).
- Conèixer les aplicacions de les matèries primeres d’origen animal en la indústria alimentària.
- Conèixer les condicions d’emmagatzematge i de conservació de cada tipus de matèria primera d’origen animal.
- Valorar la repercussió sobre la salut dels consumidors dels possibles defectes higienicosanitaris que pugui presentar la matèria primera d’origen animal. Les putrefaccions i les TIA.
Última modificación: jueves, 27 de febrero de 2020, 15:53