Camps d'aprenentatge

L'alumnat de batxillerat humanístic i social va fer una estada de tres dies a l'Entorn d'Aprenentatge del Canigó per a treballar l'exili republicà de 1939. D'entrada, amb fred i a peu, van creuar pel Coll de Lli la frontera administrativa, com Lluís Companys, José Antonio Aguirre, Manuel Azaña i molts d'altres anònims ho havien fet. 

A la tarda van trepitjar la platja d'Argelers, que havia estat un camp de concentració, i van llegir fragments literaris (entre d'altres, del Crist de 200000 braços, de l'egarenc Agustí Bartra) que descrivien les condicions de fam, malaltia i de misèria general amb què hi vivien els exiliats.

L'endemà van visitar Sant Miquel de Cuixà i hi van conèixer i homenatjar Pau Casals. A la tarda, van fer una ruta per Prada per a comprendre l'exili de Pompeu Fabra.

El darrer dia van visitar el Memorial de Ribesaltes i, l'apunt vitalista, abans de retornar a Terrassa van conèixer l'obra de l'Elisabeth Eidenbenz i altres voluntàries, la Maternitat d'Elna, que va permetre, malgrat la deshumanització dels camps, que més de 600 criatures de mares republicanes nasquessin en condicions dignes.

La ruta no va deixar els alumnes indiferents.
   
   

 

 
Darrera modificació: diumenge, 30 de juny 2019, 17:11