Normativa INS Mont Perdut referent a les situacions de mal ús de l'equipament informàtic cedit pel departament d’ensenyament

En el present document es detalla el marc normatiu i accions a seguir davant situacions de mal ús dels equips informàtics cedits pel departament d'ensenyament, aplicant diferents sancions de la mateixa forma que els desperfectes ocasionats a altres estris o instal·lacions dels centres.

Marc normatiu

La LEC (Llei d'Educació de Catalunya) recull a diferents articles la normativa general referida a les sancions en els centres educatius en base a les quals s’han de concretar a les NOFC.

Article 36: "L’aplicació de mesures correctores i sancions no pot privar els alumnes de l’exercici del dret a l’educació ni, en l’educació obligatòria, del dret a l’escolarització".

Article 37: Es considera falta greu i, per tant, motiu de sanció "el deteriorament greu dels equipaments del centre”.

Article 38: "Els alumnes que, intencionadament o per negligència, causin danys a les instal·lacions o el material del centre o en sostreguin material han de reparar els danys o restituir el que hagin sostret, sens perjudici de la responsabilitat civil que els correspongui, a ells mateixos o a les mares, als pares o als tutors, en els termes que determina la legislació vigent".

Desperfectes (falta greu o lleu i la sanció corresponent)

La sanció s'ha de fonamentar en la "responsabilitat per danys" (article 38) i, per tant, en la reparació dels danys.

• La família o l’alumne s’ha de fer càrrec de pagar una quantitat econòmica si ha estat responsable del desperfecte per un ús inadequat del dispositiu informàtic, com faríem en desperfectes sobre altres objectes o elements del centre educatiu. Donat que el centre no es fa càrrec de la reparació dels ordinadors sinó que el Departament d’Educació s’encarrega de fer-ne la substitució. La sanció econòmica correspon a una xifra equivalent al mal ús provocat sobre l’aparell.

• En cas que la responsabilitat del desperfecte correspongui a diversos alumnes es pot repartir el pagament i la responsabilitat entre l’alumnat implicat i les seves respectives famílies.

• Si l’actitud de l’alumnat no és correcta en relació amb l’ús dels dispositius digitals es poden prendre mesures com el fet que no pugui endur-se’l al seu domicili en finalitzar les classes.

• L’equip responsable que pren aquestes mesures i/o sancions, estarà format per Cap d’estudis, Coordinació Informàtica i tutor/a de l’alumne/a.

Sancions econòmiques segons els desperfectes

Desperfectes

Sanció

Pantalla trencada

90 €*

Teclat trencat

50 €*

Cop o desperfectes a l’estructura (frontissa, carcassa posterior, tapa...) però l’equip segueix operatiu

25 €*

Cop a l’estructura, l’equip deixa de ser operatiu (canvi de placa)

120 €*

Pèrdua de carregador

Reposició del carregador oficial per part de la família >= 35 €.

Altres desperfectes...

30 €*


Darrera modificació: dimecres, 17 d’abril 2024, 10:52