Vés al contingut principal
Requisits de compleció

Construcció i Instal·lacions en els Habitatges.

1. Presentació

L'habitatge necessita una sèrie d'instal·lacions interiors que són bàsiques i que sense elles no ser anomenat com a tal. Hi ha d'altres que no són bàsiques però li donen confortabilitat. Les instal·lacions també tenen a veure amb el respecte del medi ambient i la seva sostenibilitat.

2. Activitats

Abans de començar a fer activitats cal començar llegir-se el llibre del Moodle, "Instal·lacions de l'habitatge" i també l'encàrrec de feina "Projecte M2P2" que ens parlarà del projecte que hem de realitzar, "Esmicolem les instal·lacions de casa nostra".

Comencem a fer les activitats i veurem que quan acabem una ens apareixerà un altre depenent de les condicions de complexió (segons el pla de treball). Les activitats pretenen reforçar l'aprenentatge del llibre del Moodle. Hi ha activitats d'estil qüestionari i activitats interactives en les quals l'avaluació és automàtica.

Si el qüestionari té una resposta oberta, llavors necessitarà la correcció del vostre professor per poder continuar i si l'activitat és penjar un petit fitxer (en pdf) també la necessitarà.

El projecte es fa de forma paral·lela a les activitats, és per això que durant el tema és necessari tenir-lo present i anar avançant i aprofitant el temps que us doni el vostre professor per posar en comú les tasques d'aquest.

Al final heu de presentar un portfoli i entrar al fòrum per exposar als altres el que heu fet i fer dues entrades individuals per valorar l'activitat dels altres grups.

3. Pla de Treball

Mòdul 2: Construcció i instal·lacions en els Habitatges – Instal·lacions de

Id

Activitat

Descripció

Quins objectius treballaràs?

Agrupament

Tipologia

Temps

Prèvia A1

QGP

Petita activitat dels tres elements més importants del Quadre Elèctric de protecció.

Components que configuren les instal·lacions d’un habitatge, la simbologia corresponent i el reconeixement de la normativa de seguretat. Identificació del cost dels serveis bàsics.

Individual

Interactiva

0,10

A1

Quadre de protecció de casa meva.

Prèvia QGP assolida.

Observació del quadre elèctric de casa, identificar els elements, deduir el grau d’electrificació, ens fixem en l'ID i els PIA’s.

Individual

Fitxer

1

A2

D’on ve la meva aigua calenta?

Descripció d’on s’obté l’aigua calenta del teu habitatge.

Individual

Text en línia (300 paraules)

1

A3

El sifó de l’aigüera.

Dibuixar la cota de tancament i explicació de la funció del sifó a l’aigüera.

Individual

Fitxer

1

Prèvia A4

Els circuits d’il·luminació de l’habitatge.

Encaixa el circuit amb el nom i símbol de l’accionament elèctric amb el seu nom.

Individual

Interactiva

0,10

A4

Tenim un passadís llarg.

Prèvia A4 assolida i completada.

Esquema bifilar de la il·luminació d’un passadís.

Individual

Fitxer

1

A5

Incorporem una característica domòtica al nostre habitatge.

A4 completada

Escollir una característica domòtica i explicar la seva instal·lació, segons els vídeos.

Grup (2)

Fitxer

1

A6

Entrega el portfoli del projecte M2P2

Projecte M2P2 – LLEGIT

Tasca creada per a penjar el document del projecte, ben formatat i complet. Encara que el projecte és en grup, el document s’entrega individualment.

Els continguts del mòdul

Grup (4)

Fitxer

2 + 5

M2P2

Esmicolem les instal·lacions de casa nostra.

A6 completada

Fem una intervenció de grup de presentació de la millora sostenible i dues individuals sobre la millora presentada per dos grups diferents.

Els continguts del mòdul

Grup (4)

Individual

Fòrum

1 + 1

Taula - Distribució de les tasques corresponents al llibre “Instal·lacions de l’habitatge”. En verd és la dedicació recomanada a casa. En negre la dedicació recomanada a l’aula. En vermell la complexió de les activitats.

4. Objectius d'aprenentatge

* Conèixer la simbologia de les instal·lacions de l'habitatge.* Construir un esquema bifilar d'il·luminació d'un habitatge.* Conèixer els elements que formen una instal·lació d'aigua sanitària.* Conèixer els components de la instal·lació d'evacuació.* Conèixer una aplicació domòtica senzilla. 

5. Avaluació

L'avaluació és continuada, així que tot el que feu es valora. Les activitats d'aquest tema tenen un pes sobre el total de la nota del 10%, el projecte un 12% i l'actitud un 3%. El tema representa el 25% de la nota sobre el total del trimestre.  A la guia teniu la fórmula de càlcul.
Darrera modificació: dimarts, 15 de setembre 2020, 18:45