Com aconseguir que un jclic caregui molt ràpid

Com aconseguir que un jclic caregui molt ràpid

per JOAN ROMO SEGU -
Nombre de respostes: 2

Hola,

com que la xdsi del centre es de baixa velocitat, quan tota una aula intenta carregar un jclic a l'hora va molt lent. Ho tinc enllaçat des del moodle.

He mirat de copiar el jclic en una carpeta del servidor, llavors el puc executar, però no em deixa (o no se com fer-ho) afegir l'activitat al moodle.

També havia pensat posar en marxa el servidor web del servidor del centre (l'intern). Llavors podria enllaçar-lo com una adreça http, però no sé si passarà les notes al moodle.

Què m'aconselleu?

Gràcies.

Joan Romo

IES Pere Bosch i Gimpera

En resposta a JOAN ROMO SEGU

Re: Com aconseguir que un jclic caregui molt ràpid

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola Joan,
possiblement la millor opció seria descarregar el JClic de la zonaClic i posar l'activitat al Moodle fent servir aquest JClic.

Per fer-ho podeu fer una ullada al curs de Desenvolupament d'activitats educatives amb JClic on està explicat. Et poso aquí un petit resum/captures de com fer-ho.

  • Creeu una activitat del tipus JClic ompliu el formulari i feu clic a
    Tria o puja un fitxer…. tingueu en compte que abans de tirar-lo l'heu d'haver penjat. Es pot fer des d'aquesta mateixa finestra fent clic a "Penja un fitxer".


Penjar un projecte

Si teniu qualsevol dubte o necessiteu ajuda ja ens ho direu.

Fins ara,
Mònica


En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Com aconseguir que un jclic caregui molt ràpid

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -
Hola,

Complementant el que explica la Mònica, efectivament, podries guardar el fitxer jclic.zip al servidor, activar el servei http i fer que l'activitat JClic del Moodle apunti a l'URL corresponent, que seria del tipus "http://192.168.xx.yy/JClic/projecte.jclic.zip" o alguna cosa similar.

En principi no hi hauria d'haver cap problema en l'enviament de resultats cap a Àgora, ja que això es fa des del navegador de cada usuari. Tingues en compte però que l'activitat només funcionarà des de dins del centre, ja que l'URL en qüestió només és vàlida per a la xarxa interna. Si ho proves des de casa no funcionarà.

Una altra opció seria configurar el servidor http per tal que treballi també cap a enfora, però si teniu una línia de comunicacions precària millor no intentar-ho.

I encara una altra opció, potser la més interessant: configurar un servei de proxy-cache dins del centre, de manera que el fitxer "projecte.jclic.zip" pugui segir allotjat a la zonaClic, i només s'hagi de descarregar una vegada per al primer alumne/a que faci l'activitat. D'aquesta manera les següents peticions tirarien de la còpia emmagatzmada dins de la xarxa local. En aquest sentit, podeu fer servir el servidor de comunicacions Linkat, que entre atres serveis ofereix el de proxy-cache. Precisament ara l'àrea TIC està començant un pilot de desplegament d'aquest tipus de servidors (comptant amb que el centre disposa d'alguna màquina per fer-hi la instal·lació, ja que ara mateix no hi ha dotacions de maquinari disponibles), de moment amb molt bons resultats. Si us interessa participar-hi poseu-vos en contacte amb el gestor/a TIC dels vostres serveis territorials.



Francesc Busquets