Espai phobos infectat

Espai phobos infectat

per Francesc Segura Domínguez -
Nombre de respostes: 4
Hola, des de fa tres anys sóc administrador d'un moodle allotjat al phobos. Fa uns dies em van comunicar que havia patit un atac informàtic i que el lloc havia estat infectat. Des de llavors que no puc accedir-hi. Des del SAU m'han enviat un document que explica tot el que haig de fer però no sóc capaç de solucionar-ho i la meva pàgina continua bloquejada :http://phobos.xtec.cat/fsegura2/. És un espai obert que acull molta informació útil per als mestres d'educació física, però ara està inoperativa.

Algú pot ajudar-me?

Moltíssimes gràcies

Francesc Segura
En resposta a Francesc Segura Domínguez

Re: Espai phobos infectat

per Roger Rey -
Hola Francesc,

A mi m'ha passat lo mateix i crec que a molts centres. Ens hem quedat sense res, sense el portal del centre i sense el cursos. He obert moltes incidències al sau, he lluitat molt per resoldre el problema. Con que des del sau em diuem que reben ordres de que el centre ha de solucionar el problema, jo he fet el que em demanaven mirar arxiu per arxiu i netejar el codig maliciós i  després  de tot continua sense funcionar.  Ja no puc fer més i he donat per perdut molt de treball. Et queda una sensació d'impotència.  Ara confio en aquest espai agora i en l'espai ning que tenim també. M'agradaria poder-te ajudar però em sembla que ens han deixat "tirats". Jo pensaba que el coordinador TAC hauria de tenir altres funcions més de coordinació pedagògica de les TAC.


Roger
En resposta a Roger Rey

Re: Espai phobos infectat

per Eduard Cercos Hortelano -
Hola a tots dos,

L'any passat moodle va patir un munt d'atacs deguts a un error en el codi que permetia que un usuari malintencionat pugues pujar fitxers a l'espai de l'usuari sense el coneixement d'aquest. La darrera onada va ser detectada a finals d'any, tot i que els desenvolupadors de moodle vàren avisar, a finals de 2008 més o menys, que calia actualitzar les instal.lacions de moodle per a evitar que se n'aprofitessin. Durant l'any passat van apareixer 6 actualitzacions que precissament corregien aquest i d'altres forats detectats.
Que passa a phobos? Els espais de phobos són de lliure ús per als usuaris, permeten que aquests hi instal-lin els aplicatius PHP que més els agradin, amb la condició de mantenir-los al dia o tancar-los si ja no es fan servir. Com molt bé dieu, molts dels que es van engrescar a utilitzar moodle no eren tan tècnics i alhora de mantenir el seu moodle al dia només es preocupaven de generar contingut. Per aquestes i altres raons va sorgir el projecte d'Àgora, per evitar haver de preocupar-se de res que no fós el contingut i l'ús pedagògic de les TIC.

En quant als vostres dos espais, si heu seguit la guia de desinfecció que us van enviar i heu eliminat/desinfectat els fitxers maliciosos, només us cal canviar els permisos de la carpeta html per a que l'espai torni a ser visible. De totes maneres, els fitxers a moodledata i el contingut a la base de dade resta intacte i també podeu optar per exporta-lo a un servidor en local, generar els fitxers zip dels cursos i pujar-los a l'espai àgora del vostre centre.

Eduard
En resposta a Eduard Cercos Hortelano

Re: Espai phobos infectat

per Francesc Segura Domínguez -
Hola Eduard, què tal?

Moltes gràcies pel teu aclariment, perquè dintre del meu desconeixement tècnic, pensava que ja havia perdut tot el contingut del moodle. Disculpa que et torni a molestar, però ara tinc dos problemes:

1. No sé com fer això que em dius. Em pot ajudar algú d'àgora?
2. L'espai phobos que jo tenia era com a mestre, no d'escola. Era un espai que es va generar a partir dels continguts d'una llicència d'estudis. Puc demanar espai a àgora, o només ho poden fer les escoles?

Si pots contestar-me t´ho agrairia moltíssim, perquè em trobo perdut, perdut en un món que desconec

Gràcies!

Francesc
En resposta a Roger Rey

Re: Espai phobos infectat

per ANTONI GINARD LLADO -
      Hola Roger,

En el cas de la intranet / web de centre, cal donar permisos 777 al directori pnTemp i tots els seus subdirectoris per a que funcioni. Altrament, apareix una pantalla en blanc.


Salutacions,

Toni