Notícies del lloc

Matrícula ESO 2021-2022

par Institut B7,Informacions i procediment de Matrícula  (1r d'ESO del 14 al 18 de juny de 2021 - 2n, 3r i 4t d'ESO del 28 de juny al 2 de juliol)


Activitats de consolidació per a l'alumnat de 4t d'ESO

par Institut B7,


 Llengua Catalana i Literatura 4A 4B 4C 4D
 Llengua Castellana i Literatura 4A 4B 4C 4D
 Llengua Estrangera: Anglès 4A 4B 4C 4D
 Llengua Estrangera: Francès 4A 4B    
 Llatí 4A 4B    
 Matemàtiques Acadèmiques i Aplicades 4A 4B 4C 4D
 Biologia i Geologia 4A      
 Cultura Científica       4D
 Física i Química 4A 4B    
 Tecnologia   4B    
 Informàtica 4A 4B 4C 4D
 Ciències Socials: Geografia i Història 4A 4B 4C 4D
 Emprenedoria     4C  
 Economia     4C  
 Música     4C 4D
 Educació Visual i Plàstica 4A 4B 4C 4D
 Educació Física 4A 4B 4C 4D
 Filosofia 4A 4B    

TPVescola. Nou sistema per a pagaments i comunicació amb les famílies

par Institut B7,

Posem en marxa la plataforma TPVescola per a què les famílies rebin les notificacions i facin el pagament de les quotes de sortides a través de passarel.la electrònica.

L'aplicació ha de servir per millorar la comunicació centre-famílies, reduir el cost de les operacions bancàries i simplificar els processos de gestió de pagaments i devolucions en cas d'anul·lació.

En els propers dies les famílies rebran una circular personalitzada amb les credencials per a cada alumne. Podeu seguir aquestes instruccions per a instal·lar-vos l'App al mòbil, identificar-vos amb les vostres credencials, enregistrar la vostra signatura i activar les notificacions. També hi trobareu els manuals d'ús de l'APP i de la web en vídeo i PDF.

Els treballs de Big Data i Ciència Ciutadana del B7, entre els millors de Catalunya

par Institut B7,

El Treball de Recerca de Batxillerat "El naixement d'un model" de José Carrasco ha tornat a ser distingit com un dels millors de Catalunya. Recentment ha estat reconegut amb el Premi Recerca Jove, que recompensa l’esforç dels alumnes i centres escolars que animen els estudiants a endinsar-se en la investigació científica. Recordem que amb aquest treball de models estadístics, tutoritzat pel professor Francisco Pons, José Carrasco ja havia obtingut el segon premi del Concurs UB - Santander de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona i menció en el Premi Poincaré per la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya.


D'altra banda, els alumnes Ferran Gallardo, Martí Gómez, Joan Marc Mateo i Víctor Moreno han rebut la distinció del millor projecte dels desenvolupats en el programa EduCaixa Next. Aquest programa consisteix en una "incubadora" en la que experts del món de l'empresa i la tecnologia mentoritzen els millors projectes de Big Data en la seva transformació cap a una "strat-up" amb viabilitat tècnica i econòmica. Box2box és un projecte de mobilitat basat en un sistema expert d'adquisició i gestió de dades que permet als conductors localitzar, en temps real, llocs d'aparcament que queden lliures als carrers de la nostra ciutat.


A 4t d'ESO dos projectes Big Data i un de Ciència Ciutadana de l'Institut es van classificar per la final del Challenge EduCaixa, d'entre més de mil treballs presentats. David Alcaide, Marc Mancilla i Maria Roldán van estudiar la correlació entre el comportament del sector turístic a Catalunya en referància a les diferents onades de la COVID. Ferran Ayuso, Ivan Mansilla. Otger Mas i Joan Montanyà van constatar el diferent comportament dels preus de combustible i la contaminació en diferents regions d'Espanya durant el confinament. Blanca Delgado, Mariona Garcia, Jana Mañé i Talita Marcos de Lima van fer un estudi de temàtica STEAM sobre les alteracions provocades pels canvis d'hàbits alimentaris com a resultes de la situació de confinament i van fer recomanacions de com evitar-les. 


Gustavo Oliveira, de 3r A, top ten a les Proves Cangur 2021

par Institut B7,


Les Proves Cangur són un concurs preuniversitari de matemàtiques amb l'objectiu d'acostar les matemàtiques als més joves i intentar despertar el seu interès a través dels problemes. La competició es porta a terme anualment el mes de març organitzat a casa nostra per la Societat Catalana de Matemàtiques. Les competències que es posen a prova en el Cangur són una combinació entre la lògica i les matemàtiques, no únicament el coneixement de fórmules.

Gustavo Oliveira, alumne de 3r d'ESO de l'Institut, enguany ha obtingut el vuité millor resultat de tot Catalunya entre gairebé 16000 participants.

Les proves, que van tenir lloc el 18 de març, van ser un èxit de participació. Uns 350 alumnes del centre van matinar més del que els tocava o es van quedar al migdia més enllà de l'hora de sortida per dur-les a terme. Tot el professorat del centre s'ha involucrat d'una manera o altra en l'organització de l'esdeveniment que, a causa de la situació sanitària, es va haver de celebrar al propi centre.

Enhorabona Gustavo!

Tornen les activitats a l'aire lliure amb el bon temps

par Institut B7,


Després d'un curs marcat per les restriccions de mobilitat, el darrer trimestre i amb l'arribada del bon temps, els diferents grups bombolla de l'Institut han pogut tornar a gaudir d'activitats a l'aire lliure. Serralada de Marina, port i platja són els escenaris d'aquestes activitats culturals, lúdiques i esportives. En imatges, els grups de primer de batxillerat gaudeixen (per separat) d'una jornada d'activtats nàutiques llargament esperada.

Fotos

Sujets antérieurs...