Notícies del lloc

Trobades Informatives i portes obertes virtuals a l'ESO

de Institut B7 -

Amb motiu de l'inici del procés de preinscripcions a l'ESO, es faran com cada any les Trobades Informatives amb les famílies de les diferents escoles adscrites i la Jornada de Portes Obertes per a tothom.

A causa de la situació de pandèmia, enguany tant les trobades com les portes obertes es faran en format telemàtic.

A partir de l'1 de març podreu trobar una Visita Virtual en aquesta web per poder conèixer les instal.lacions i els departaments de l'Institut.

Els dies 1 i 2 de març es celebren les Trobades Informatives Virtuals per a famílies d'escoles adscrites. Rebreu la convocatòria a través de la vostra escola.

El dia 10 de març és la Jornada de Portes Obertes Virtuals. Per assistir-hi, només cal que ens deixeu una adreça de correu electrònic en aquest formulari i uns dies abans rebreu l'enllaç per participar-hi.

Si teniu qualsevol dubte o consulta, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través de correu electrònic o telèfon:

info@institutb7.cat

93 397 85 11 

"El naixement d'un model", doblement distingit

de Institut B7 -

En José Carrasco Norte, alumne de l’institut Badalona VII, ha obtingut un doble reconeixement pel seu treball de recerca de batxillerat realitzat durant el curs 2019-20.  Aquests han estat els diplomes aconseguits:

  • Segon premi del Concurs UB - Santander als millors treballs de recerca per la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona.

  • Menció en el Premi Poincaré als millors treballs recerca per la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya.

El treball, anomenat “El naixement d’un model”, desenvolupa i demostra models matemàtics que relacionen les taxes de natalitat a Catalunya i Espanya amb variables econòmiques i socials.

Volem felicitar molt sincerament al nostre alumne per l’esforç i la qualitat de la investigació realitzada i que s'ha vist recompensat amb aquests premis.

Enhorabona!


B7 Comunicació

de Institut B7 -


Quan fa que no visites B7TV?

Troba a b7comunicacio.cat tota la producció audiovisual de l'Institut en un sol clic!
Càpsules sobre gramàtica i escriptors, recomanacions dels nostres booktubers, ressenyes de lectures, videopoemes, magazins B7TV, saboroses receptes matemàtiques, sessions de preparació física...

Taller "Perkutim" a 2n d'ESO

de Institut B7 -

Un recull del que hem fet aquest primer quadrimestre els alumnes de 2n d'ESO B en el Taller de percussió "Perkutim". Dos alumnes d'aquesta classe, Guillermo Ballarín i Mateu Garcia han editat un clip per vosaltres que podeu veure en aquest recull. El vídeo que van fer aquests alumnes va ser possible gràcies a la col·laboració d'Aleix Masià i Carles Canal.

Desitgem que gaudiu veient-lo tant com nosaltres ens hem divertit fent-lo!

Lletres a les Aules amb Rubèn Montañá

de Institut B7 -

Els propers dies 9 i 10 de març ens visitarà Rubèn Montañá, escriptor badaloní autor de la novel.la "La nena de l'arbre" (Premi Folch i Torres 2013), dins el Programa Lletres a les Aules.

Lletres a les Aules és un programa de foment de la lectura, promoció i difusió de la literatura que permet apropar l’alumnat al fet literari, millorar la comprensió lectora com a eina fonamental per accedir al coneixement, estimular i potenciar l’habilitat lectora i el coneixement de la llengua. D'aquest programa se'n beneficien els centres educatius d’ensenyament primari, secundari i d’adults de tot el domini lingüístic.


Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

de Institut B7 -

L'Assemblea General de les Nacions Unides va decidir l'any 2015 declarar l'11 de febrer de cada any com al Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència per tal de promoure la participació plena i en condicions d'igualtat de les dones i les nenes en l'educació, la capacitació, l'ocupació i els processos d'adopció de decisions en la ciència, i eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l'educació i l'ocupació, per fomentar una major participació de les dones i les nenes i reconèixer-ne els seus èxits.

Els Departaments de Ciències Experimentals i d'Orientació Educativa, a través del SIEI, han celebrat aquesta Jornada donant visibilitat a etiquetes com #100tífiques i #NoMoreMatildas i la taula periòdica de les dones científiques, entre altres. 

Tot i que a l'Institut estem per sobre de la mitjana del país en quant a noies matriculades en les modalitats cientifiques i tecnològiques del Batxillerat, cal continuar treballant en totes les etapes per assolir la plena normalització de gènere.

L'Institut present al Programa EduCaixaNext

de Institut B7 -

Dos projectes nascuts a les aules de l'Institut han entrat al Programa EduCaixaNext, dedicat a donar contintuïtat i visibilitat als projectes amb major potencial presentats als Reptes EduCaixa.

Es tracta dels projectes Box2Box i Hydrabrid.

Box2Box és un spin-off del projecte guanyador l'any 2019 del Repte EduCaixa BigData. Víctor, Joan Marc, Ferran i Martí, actualment a segon de Batxillerat, estan desenvolupant un sistema d'aquisició i gestió de dades que permeti als conductors urbans trobar més fàcilment aparcament de superfície. Amb aquest sistema volen reduir el trànsit d'agitació, un dels principals factors de contaminació en les grans ciutats.


Hydrabrid es basa en un kit de potabilització d'aigües dissenyat per a zones amb manca d'infraestructures d'abastiment d'aigües. Es basa en un sistema híbrid d'energia solar tèrmica/fotovoltaica. Amb aquest projecte l'Alba, l'Héctor i la Laura, actualment cursant estudis universitaris, van guanyar l'any passat el Repte EduCaixa Emprèn.


Temas antiguos...