Notícies del lloc

El Gran Recapte 2020

per Institut B7 -

Els alumnes de 4t d’ESO estem treballant el Servei Comunitari dins l’assignatura de Cultura i Valors Ètics. La classe de 4t D hem fet recerca sobre el Gran Recapte d’aquest any i ens hem compromès a difondre aquesta causa.

El Gran Recapte és una campanya per recollir diners i menjar per als Bancs dels Aliments. A Catalunya diferents entitats recullen productes d’alimentació bàsica com la llet, l’oli o les conserves i els reparteixen entre la gent més necessitada.

Aquest any, a causa de la situació de la COVID 19 ha augmentat la taxa de persones en risc d’exclusió i per tant pujarà la demanda d’aliments. Es calcula que es necessitaran 6 milions de quilos d’aliments per fer front a les necessitats generades per la pandèmia. Avui més que mai necessitem que cadascú aporti el seu granet de sorra a aquesta acció solidària, que enguany es realitzarà majoritàriament en un format online.

Del 16 de novembre al 16 de desembre podeu fer donacions online a

www.granrecapteonline.com

Del 16 al 21 de novembre podeu fer donacions virtuals a alguns supermercats.

Us animem a col·laborar amb aquesta campanya fent un donatiu i difonent-la a les vostres xarxes socials.


Exposició "Badalona desconeguda" al B7

per Institut B7 -Des del Departament de Socials hem instal·lat una exposició heretada del Museu de Badalona que ens ha cedit els drets per al seu ús pedagògic. Es tracta d'una exposició fotogràfica en la que les fonts documentals ens acosten a racons de Badalona desapareguts o que ja no tenen aquesta aparença. 

A partir d'una proposta didàctica que es treballarà des de les tutories, ens endinsarem en la "cultura badalonina" i comprendrem millor la nostra ciutat i les seves formes de vida d'abans i d'ara.

Volem que l'alumnat passegi per la Badalona dels seus avis i hi descobreixi coses que no sabia, que es detingui a observar les imatges a través de preguntes que fan referència a la història, a l'art, a l'antropologia, a l'economia...

Esperem que agradi i sobretot, que n'aprenguem molt!

Departament de Socials
Homenatge a Quino

per Institut B7 -

 

L'alumnat del taller de còmic de 3r ESO ha volgut retre homenatge a Quino, pare dels personatges de l'univers Mafalda. L'escala principal s'ha convertit, un cop més, en sala d'exposicions per acollir reproduccions a gran format de les tires més emblemàtiques del dibuixant argentí, recentment desaparegut.

Hort de tardor

per Institut B7 -


Acabades les vacances i amb els darrers raigs de sol de l'estiu, l'hort de l'institut recupera la seva vitalitat. Aquestes darreres setmanes són les especies de tardor les que cobren protagonisme. Els i les alumnes del SIEI estan experimentant un model d'hort modular fet amb els bidons buits de l'alcohol que es fa servir per desinfectar les taules de les aules. Reutilització, sostenibilitat i productes de km 0.

Galeria...

Festival Filmets

per Institut B7 -
L'institut torna a participar aquest curs al FILMETS Badalona Film Festival amb l'alumnat de 4t d'ESO. Aquest cop no ens hem traslladat al teatre Blas Infante, com darrerament, sinó que, de manera excepcional i amb motiu de la pandèmia, la sessió de curtmetratges s'ha fet a les aules, gràcies al material facilitat per l'organització del Festival i a l'equipament tecnològic del centre. Enguany la 46a edició de FILMETS s'ha desenvolupat en un format híbrid -presencial i per internet- del 16 al 25 d'octubre.

Departament de Llengua Catalana

Mobilitat Sostenible

per Institut B7 -


Cada matí l'aparcament de l'institut s'omple de patinets i bicicletes, convencionals i elèctriques, d'alumnes i docents que per desplaçar-se fins el centre opten, cada cop més, per mitjans de transport de baixa petjada ecològica. Caldrà anar pensant en una ampliació...

En sintonia amb la filosofia de centre adscrit a la Xarxa d'Escoles Verdes, la comunitat educativa està adquirint un compromís ferm cap a la mobilitat sostenible. Petits gestos quotidians com aquests són indicador d'una presa de consciència i d'una voluntat ferma de revertir els problemes de sostenibilitat que pateix el planeta.

Enhorabona i endavant!

    

Calendari de reunions (telemàtiques) d'inici de curs amb les famílies

per Institut B7 -


Us recordem les dates en què tindran lloc les reunions telemàtiques de principi de curs amb les famílies, per a cada curs i grup d'ESO i Batxillerat.

Properament us informarem dels enllaços per poder-s'hi connectar.

05/10/20 
16:30: Reunió telemàtica de 3r d’ESO A i B
18.00: Reunió telemàtica de 3r d’ESO C i D

06/10/20
18:00 Reunió telemàtica de 1r de Batxillerat

07/10/20
18:00 Reunió telemàtica de 2n de Batxillerat
18:00 Reunió telemàtica de 1r de CFGM en Gestió Administrativa
18:00 Reunió telemàtica de 1r de CFGM en Sistemes microinformàtics i xarxes

08/10/20
16:30: Reunió telemàtica de 1r d’ESO A i B
18:30: Reunió telemàtica de 1r d’ESO C i D

15/10/20
16:30: Reunió telemàtica de 2n d’ESO A i B
18:30: Reunió telemàtica de 2n d’ESO C i D

26/10/20
16:30: Reunió telemàtica de 4t d’ESO A i B
18.00: Reunió telemàtica de 4t d’ESO C i D

Dilluns 28 de setembre. Vacunació alumnat de 1r d'ESO

per Institut B7 -


Tal com es va informar a través de circular, aquest dilluns 28 de setembre al matí, el personal sanitari de l’Equip d’Atenció Primària realitzarà la corresponent vacunació de l’alumnat de 1r d’ESO en el mateix centre.

Per poder ser vacunat cal que el vostre fill/a:

1. Lliuri al tutor/a el document amb la conformitat signada pels pares tan aviat com sigui possible

2. Porti el carnet de vacunacions el mateix dilluns 28 de setembre

Documents a lliurar referents a les actuacions COVID

per Institut B7 -


Les darreres setmanes s'han fet arribar dos documents a les famílies: la Declaració responsable per a les famílies d’alumnes d’educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius (que s'havia de lliurar el primer dia de curs) i el Document per la gestió dels casos COVID-19 i contactes del Departament de Salut.

És important lliurar el més aviat possible aquests documents als/les tutors/es respectius.

Horaris i indicacions per la jornada d'acollida del dia 14 de setembre, primer dia del curs escolar

per Institut B7 -


NOU: Declaració responsable per a les famílies d’alumnes d’educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius
Document per descarregar, que s'ha d'omplir, signar i lliurar al centre el mateix dia 14 de setembre 


Podeu consultar horaris i indicacions d'acollida de cadascun dels grups d'ESO i Batxillerat en els documents adjunts:

Horaris i indicacions per la jornada d'acollida per als grups de l'ESO

Horaris i indicacions per la jornada d'acollida per als grups de Batxillerat

Els alumnes de primer i segon d'ESO sortiran al voltant de les 13:30

Recordem als alumnes l'obligació de l'ús de la mascareta en tot moment, tant fora com dins de l'edifici, i la conveniència del rentat de mans freqüent amb el gel hidroalcohòlic que trobaran als accessos i a les aules. Es recomana dur la seva pròpia aigua.

També cal seguir la resta de mesures extraordinàries de Salut per evitar els brots de la covid-19 a l'Institut

Temes anteriors...