Bloc menu desplegable  Final

  • Hola,

    A la intranet 1.3 quan creàvem un bloc tipus menú podiem triar entre dos tipus de menú: un en forma de llista i un altre en forma de desplegable. Ara, a la intraweb 2.0 sembla que només es pot triar el format de menú de llista i ha desaparegut la possibilitat de fer un menú desplegable.

    Per veure la diferència podeu comparar el bloc anomenat "Blocs de les classes" les dues versions de les intrawebs:

    2.0 http://www.iesjaume1.cat

    1.3 http://www.iesjaume1.cat/intranet/index.php


    Aquest bloc de menú desplegable va molt bé per estalviar espai quan es fa molt llarg.

    Atentament,

    Joan
  • Hola Joan,

    Aquesta funcionalitat la proporcionava el PostNuke (ara Zikula) i els seus desenvolupadors varen decidir treure-la. De tota manera, sempre queda l'opció de crear un bloc HTML. He anat a la versió antiga, he copiat el codi font del bloc i l'he enganxat en un bloc HTML de la intranet nova. Ara tens el menú desplegable.

    Com a solució permanent vàlida en tots els casos es podria fer el següent: descarregar aquest fitxer, descomprimir-lo i pujar-lo al directori intranet/system/Blocks/pntemplates. A partir d'ara, quan vulguis que un bloc de tipus menú estigui en format "menú desplegable", el que has de fer és canviar la plantilla d'aquest menú (inicialment blocks_block_extmenu.htm) per la plantilla blocks_block_extmenu_select.htm.



    Salutacions,

    Toni
  • Hola Toni,

    ja he donat permisos al bloc html creat i es veu perfectament en la pàgina inicial. Entenc com es poden crear aquests menus com a blocks html. El que no sabria fer és la segona opció, és a dir, com és canvia la plantilla d'un menú en concret?

    Atentament,

    Joan
  • Hola Joan,

    Si edites un bloc de tipus menú, un dels paràmetres que trobaràs és la plantilla que es fa servir.



    Salutacions,

    Toni
  • Hola,

    després d'editar alguns blocs tipus menú no he trobat en cap d'ells el paràmetre "Plantilla" dins de les opcions específiques.

    Finalment, me n'he adonat que, en la nova intraweb, hi ha dos tipus de blocs:

    .- Menu block
    .- Extended menu block

    Tots els blocs que tenim nosaltres venen de la versió 1.3 i tots eren del tipus Menu block i el paràmetre "Plantilla" només apareix en el tipus "Extended menu".

    En fin, ho tindré en compte en crear els nous blocs.

    Per cert, he intentat crear un bloc del tipus Extended Menu Block però quan arribo al final, a la zona de contingut, i intento afegir un element nou al menu; en fer clic sobre l'enllaç "Afegeix un element nou al menú" no passa res. L'enllaç apunta a: javascript:void(0);

    El que és més estrany és que el mateix em passa en la intranet de proves http://phobos.xtec.cat/intradv/cat/index.php.

    Joan



    Editat per: jpons12, 29/Juliol/2009 - 06:55
  • Hola Joan,

    El blocs de tipus "extended" fan el mateix que els altres i més coses, així que et recomano que facis servir aquest tipus de menú pels blocs nous. Jo sempre el faig servir i no m'havia fixat que els altres no permeten canviar la plantilla.

    En el Zikula hi ha molts enllaços que es construeixen amb Javascript: quan es fa clic al botó, es crida un javascript que, en funció de les opcions marcades, fa o no fa diverses accions i, després, carrega la pàgina que correspongui.

    En el cas que em comentes, sembla que hi ha algun problema amb alguns fitxers de la vostra intranet. Hauries de tornar a pujar els fitxers dels directoris javascript i system.


    Salutacions,

    Toni
  • Hola,

    finalment he trobat la causa perquè no podia afegir nous elements de menú als blocs tipus extended: havia activat, en el mòdul Scribite, com a editor per defecte per al mòdul blocks el Openwysiwyg. Amb aquest editor activat, en activar l'edició d'algun bloc, ja surt un missatge d'advertència d'un error i, en l'apartat de contingut, no funciona l'enllaç per afegir nous elements.

    He canviat l'editor per xinha i el problema s'ha resolt.

    Atentament,

    Joan
  • Hola Joan,

    Desconeixia aquest problema. Nosaltres solem treballar amb el Xinha i el TinyMCE i no tenim gaire provats els altres editors. També he de dir que aquest tipus de problemes són molt rars.

    Gràcies per informar-nos del problema.


    Toni
  • Tinc actualitzat a la versió 135 i avui m'he donat compte que a l'afegir un element al menu desplegable no em funciona el poder arrossegar i moure de posició.

    Ho he provat amb els menus de les plantilles: blocks_block_extmenu.tpl i blocks_block_extmenu_select.htm i en cap dels dos menus funciona.
    En canvi si vull moure els blocs de posició sí que ho puc arrossegar i moure.
    A què pot ser degut?

    Gràcies

    Josep Asensio
  • Hola Josep,

    No acabo de veure a què et refereixes. Ens ho podries detallar una mica més? També necessitaríem l'URL de la Intraweb (si ens copies l'URL directe a la pàgina a on tens el problema, millor).


    Salutacions,

    Toni
  • A la pàgina http://iessantramon.xtec.cat hi tenim dos menus desplegables: secretaria i eines, fets amb la plantilla blocks_block_extmenu_select.htm que funcionava en postnuke i que l'he afegit a zikula, ja que m'estalvia espai al tenir el menu desplegable.

    Ara al voler canviar l'ordre, (per exemple, al menu eines voldria posar l'apartat de control resistència el primer) no em deixa arrossegar amb el ratolí i deixar anar a qualsevol altra posició.
    Ho he provat també amb la plantilla blocks_block_extmenu.tpl i tampoc em funciona l''opció d'arrossegar i deixar anar els elements. Amb l'agreujant que amb aquest bloc no veig cap diferència entre menu plegable i desplegable, ni en l'estat estès i reduït. Sempre em surt de la mateixa manera, desplegat i estès.

    Gràcies

    Josep Asensio
  • Hola Josep,

    Sense poder entrar a la Intraweb em resulta molt difícil dir què està passant. La funció d'arrossegar funciona amb Javascript, per tant, hauries de mirar a la consola javascript del teu navegador a veure si apareix algun error. D'altra banda, que un bloc utilitzi una plantilla o una altra no t'hauria d'afectar en el moment de canviar d'ordre, a no ser que el bloc estigui carregat quan estàs a la pàgina des d'on s'ordenen els blocs.

    Per saber si algun bloc és el causant del problema, el que pots fer és obrir dues pestanyes del navegador, una a la llista de blocs i una altra a l'edició de la posició de blocs. A la primera pots desactivar tots els blocs que surten a la segona, després vas a la segona, a on no hi haurà cap bloc, refresques la pàgina i proves d'arrossegar. Si funciona, vas activant els blocs un a un mentre repeteixes la comprovació. Si no funciona, llavors hauries de buscar què més s'està carregant a la pàgina d'ordenació dels blocs.


    Salutacions,

    Toni
  • Hola de nou,
    Al final he optat per canviar de tipus de block. He triat el block arbre menutree i fora problemes, ja que ho havia provat tot (canvi de navegador, sistema operatiu, configuració,...)
    El poder moure els blocs de la pàgina principal em funciona arrossegant i deixant anar sense cap problema.
    Però, dins dels blocs, les plantilles: blocks_block_extmenu_select.htm i blocks_block_extmenu.tpl, no puc arrossegar i canviar de lloc. No m'acaba d'anar el javascript correctament. I ja dic que he canviat de navegador, ordinador i sistema operatiu.
    Per tant he optat d'utilitzar els nous menus desplegables que em funcionen perfectament i deixar de banda els altres que ja estan antiquats i em trobaria amb problemes en cada actualització.

    Gràcies

    Josep Asensio
  • Hola Josep,

    A la maqueta 3.0 ja no existeixen les plantilles a les que feies referència. Els blocs de menú senzill i estès només permeten canviar el full d'estils, però cap d'ells proporciona el comportament que deies. Els fitxers d'estils disponibles són arrows.css, extmenu.css, menu.css i rollover.css.

    La millor opció per fer un menú desplegable és, precisament, la que has trobat: utilitzar el nou bloc de menú anomenat Arbre del menú (menutree), que té diverses opcions de visualització, com ja has pogut comprovar, i que permet importar fàcilment qualsevol bloc ja existent.


    Salutacions,

    Toni

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 30 minuts.

Avís legal
footer_right