Control d'assistència

Control d'assistència

per Lluis Rodriguez Ordoñez -
Nombre de respostes: 9

Hola a tothom,

 Al nostre centre voldríem encastar el control d'assistència dels alumnes, guàrdies, i altres funcionalitats tutorials com ara registres de reunions amb pares, expulsions, etc. al moodle. No sé si existeix una eina o diverses que permetin gestionar-ho tot d'una forma comprensiva. I és clar, voldríem que fos gratuita i a poder ser de codi obert per poder fer-hi les modificacions que ens interessi.

 En tot cas, he fet una recerca per internet i no m'acabo d'aclarir. He trobat força aplicacions que semblen ajustar-se al que cerco, però són de pagament. Algunes només pel hosting, com ara: http://www.geisoft.cat/

 També m'he mirat el bloc/plug-in (no sé ben bé què és) "Attendance". He provat d'instal·lar-lo per provar com corre però hauria de tenir accés al servidor i crec que com administrador no en tinc.

 Bé, en resum, us demanaria si us plau que m'ajudéssiu a trobar una o més aplicacions, plug-ins, blocs, etcètera que reuneixin aquestes característiques; si més no, a ajudar-me a valorar correctament quines són totes les opcions que tenim.

Moltes gràcies per endavant!!

En resposta a Lluis Rodriguez Ordoñez

Re: Control d'assistència

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Lluis,

durant aquest curs està previst posar en marxa el sistema nou de gestió acadèmica anomenat Esfera (que substiturà al SAGA), que en el futur incorporarà també una eina per fer el control d'assistència.

Fins ara,

Mònica

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Control d'assistència

per Lluis Rodriguez Ordoñez -

Hola Mònica,

 Gràcies per respondre tan ràpidament. Quines funcionalitats tindrà aquest nou sistema de gestió? Serà gratuït? De codi obert? Es podrà encastar al moodle? El més important, quan està prevista la seva implementació?

 Per altra banda, cas que la implementació del nou sistema no hagi de ser en breus, quines opcions reals tenim en aquest moments per tal de no funcionar amb graelles en suport paper? Algú coneix alguna aplicació, plataforma, plug-in, bloc, etcètera que tingui totes o algunes de les funcionalitats que demanava en el missatge original?

 Altre cop, moltíssimes gràcies pel suport.

Lluís

 

En resposta a Lluis Rodriguez Ordoñez

Re: Control d'assistència

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Lluís,

des de l'equip d'Àgora no ens encarreguem de la gestió d'alumnat i per tant, no tenim més informació de la que és pública. Pots mirar aquesta presentació on s'explica com serà Esfera: http://educacio.gencat.cat/documents/informat/SessionsInformatives/Presentacio_esfera_ralc_gedac.pdf

Fins ara,

Mònica


En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Control d'assistència

per Albert Martin Lopez -

Hola, Mònica.

Jo he estat utilitzant el mòdul attendance en un altre moodle i, la veritat, funciona prou bé per passar llista. Hi ha la possibilitat d'activar-los als nostres moodles de centre?


Gràcies.

En resposta a Albert Martin Lopez

Re: Control d'assistència

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Albert,

moltes gràcies pel suggeriment però, actualment l'eina que ofereix el Departament és el SAGA/Esfera, i de moment no és possible incorporar aquest altre mòdul. Tot i així, en el futur s'intentarà integrar les funcionalitats de SAGA/Esfera dins del Moodle per facilitar-ne el seu ús.

Fins ara,
Mònica

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Control d'assistència

per ANGEL PEREZ BEROY -
Entenc que aneu de corcoll ja amb el que tindreu entre mans, però l'esfer@, com ha passat sempre amb els canvis, no estarà disponible en els terminis previstos inicialment, ni molt menys. I en ADULTS encara serà més tard. Integrar amb SAGA, amb lo tancat que és, no crec que sigui gens fàcil, i fer aquest esforç amb un sistema obsolet no sembla raonable.
Però els centres continuem necessitant una forma de registre (no tant de control) d'assistència, i estaria bé que faciliti la informació resum a l'alumnat. En els centres d'adults el SAGA no ens resulta prou útil: hi ha ensenyaments de matrícula viva, trimestrals, etc. Quan fem b-learning amb suport de Moodle poder tenir el registre al mateix moodle ens seria molt interessant.
Al repositori de connectors del mateix moodle he vist un mòdul i bloc per Moodle 2.4 2.5 2.6 2.7 2.8 2.9 3.0
(
set attendance: mod_attendance i block_attendance ) que podria facilitar aquest registre de l'assistència.
Crec que pot ser interessant per a molts centres, especialment d'adults amb ensenyaments CompeTIC, i similars.
Podria col·laborar a la traducció del mòdul si cal.
Si us plau, considereu la possibilitat, almenys.
Mercès.
Àngel


En resposta a ANGEL PEREZ BEROY

Re: Control d'assistència

per MONICA GRAU PRIETO -
hola Àngel,
de moment no tenim cap novetat respecte el que comentava en Francesc Busquets en aquest altre fil http://agora.xtec.cat/moodle/moodle/mod/forum/discuss.php?d=47405

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Control d'assistència

per ANGEL PEREZ BEROY -

Disculpa, Mónica, entenc que puc ser pesat i ho sento, i no tornaré sobre el tema a més missatges.

Amb tot voldria fer-vos un parell de reflexions per acabar.

No sé si sabeu que sembla que hi ha seriosos endarreriments respecte de l'esfera, i encara més que n'hi haurà, per que ja hi eren d'entrada, per a la seva implementació en adults. Llavors veig que pot ser em jubili abans que s'implementi alguna mena de gestió de la identitat digital dels alumnes, com suggeria en Francesc. Els pegats que puguem fer servir als centres ens poden possar en una certa inseguretat jurídica respecte de la llei de protecció de dades.

A més, en adults, als ensenyaments que més fan servir el Moodle (CompeTIC), la matrícula és "viva", cosa que genera algunes dificultats extra a l'hora de fer servir el SAGA i mantenir accessible el registre d'incidències d'assistència dels que es donen de baixa i en gestionar el de les altes tardanes. També resulta un esforç afegit intentar mantenir informat l'alumnat de l'estat de la seva assistència, ja que al SAGA no ho poden consultar per ells/es mateixos/es.

Mercès per la vostra paciència i atenció i disculpeu la meva insistència que, sobre aquest tema, acabarà aquí.

Cordialment

Àngel.