Controlar assistència a classe

Controlar assistència a classe

per ALICIA JOSEFA CASALS MEDINA -
Nombre de respostes: 8

Hola a tots!

Tenim alguna novetat sobre un possible mòdul moodle que serveixi per controlar l'assistència de l'alumnat. Penso que és un tema important: molts centres gastem molts diners cada any en un programa per ficar faltes i retards. Penso que seria possible desenvolupar una opció en el moodle de centre, oi?

Gràcies!

En resposta a ALICIA JOSEFA CASALS MEDINA

Re: Controlar assistència a classe

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -

Hola Alicia!

Aquesta funcionalitat, teòricament, hauria d'estar coberta per SAGA. Per aquest motiu, de moment ni al Moodle ni a la Intraweb no hi ha plans per incorporar-la-hi.

Una abraçada,
Sara
 
En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: Controlar assistència a classe

per IVAN PERIZ VILA -

Hola Sara,

No sabia que el SAGA permetés registrar l'assistència. Com es fa?

Gracies,

ivan

En resposta a IVAN PERIZ VILA

Re: Controlar assistència a classe

per YVONNE TUGUES BREYSSE -

Hola Ivan,

L'assistència de l'alumnat es pot registrar en el SAGA clicant a sobre la icona que et senyalo en aquesta captura de pantalla.

SAGA_assistencia

Salut!

Yvonne

En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: Controlar assistència a classe

per ANGEL PEREZ BEROY -

El control d'assistència des de SAGA era un suplici quan es va implementar, com sovint ho era el propi SAGA.

Requereix un ús molt intensiu del mateix SAGA al funcionament general del centre, cosa a la que el seu erràtic funcionament inicial i durant força temps no hi convidava gens. Especialment als centres d'adults. Sovint es passa llista per un mitjà i es passen les faltes al programari després, o es manté una altra mena de registre (cadascú com millor se sap arreglar).

A més, segons sembla, el sistema està en vies de canvi (hi ha hagut fins i tot un concurs de noms per al nou sistema).

Per molts que fem servir el Moodle com a suport d'aprenentatges presencials o b-learning, disposar d'un sistema de control d'assistència en el propi Moodle és un valor afegit important. De fet és un dels temes (la limitació de mòduls instal·lats) que ens ha fet considerar sovint fer servir proveïdors externs a pesar del cost d'un hosting amb prou seguretat i capacitat d'espai, de tràfic i d'accés al servidor de bases de dades.

Per que mòduls per control d'assistència n'hi ha hagut i n'hi han per les versions més actuals:

https://moodle.org/plugins/search.php?s=attendance&search=Search+plugins

Dit això, comprenc que s'han de valorar qüestions d'estabilitat, fiabilitat, continuïtat, disponibilitat de mitjans materials i de personal (retallades), ...

Amb tot, estic quasi segur que seria una prestació que molts valoraríem molt positivament.

Àngel

En resposta a ANGEL PEREZ BEROY

Re: Controlar assistència a classe

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -

Hola Àngel,

Com bé dius, SAGA es troba en ple procés de redisseny, en el marc de la transformació dels serveis TIC del Departament. Pel que ens han explicat, donarà lloc a una nova aplicació on es prioritzaran aspectes com la usabilitat, l'adaptació als dispositius mòbils i tauletes, i la simplificació de processos.

També ens han dit que la previsió és començar a posar-lo en marxa al llarg del proper curs escolar. No us podem donar més detalls perquè és un servei que no portem directament des de l'àrea TAC.

En l'escenari de transformació dels serveis TIC es contempla també la integració d'algunes funcionalitats de SAGA i Àgora, com ara la gestió de la identitat digital dels alumnes.

Esperem doncs que en un futur no gaire llunyà es puguin integrar i millorar els serveis actuals. De moment, però, no veiem possible l'activació d'un sistema de control d'assistència dins Àgora per motius funcionals (evitar duplicitats en els serveis del Departament presents i futurs) i tècnics (generaria elevats pics de concurrència, donat que a tots els centres s'acostuma a "passar llista" a les hores o mitges hores en punt, que podrien afectar seriosament el rendiment del sistema).

Cordialment,

Francesc Busquets
Àrea TAC