Moodle excessivament lent

Moodle excessivament lent

per Toni Antúnez González -
Nombre de respostes: 5
Hola Bon dia.

Últimanent (aquesta setmana sobretot) troben el nostre espai Moodle molt lent, sobretot quan fan qüestionaris o quan s'ha de corregir.

He mirat si tenim problemes d'espai, i estem bé. Els cursos en qüestió no tenen gaire pes, però can molt lents.

Ins Bisbe Berenguer.
Direcció Moodle: http://agora.educat1x1.cat/ies-bisbe-berenguer/moodle/


Gràcies
Toni
En resposta a Toni Antúnez González

Re: Moodle excessivament lent

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola Toni,
no hem detectat cap incidència que faci que els Moodle d'Àgora estiguin anant més lents aquesta setmana. Podria ser que fos un problema de comunicacions, hem vist que les imatges del qüestionaris estan al GoogleDrive.

Per altra banda ens podries donar alguna dada més?
  • Navegadors que feu servir
  • Usuaris que han detectat que els va més lent
  • És només en fer qüestionaris?
  • Passa també fora del centre?

Fins ara,

Mònica

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Moodle excessivament lent

per Toni Antúnez González -
Hola Mònica.

Navegadors que feu servir.
Crome, Cromium (Ubuntu), Firefox (versions actualitzades). Jo treballo també amb seamonkey (passa el mateix)
Usuaris que han detectat que els va més lent
Alumnes i professors del centre. Jo en particular.
És només en fer qüestionaris? A vegades penjant recursos. Últimament molt quan fem qüestionaris. La cosa s'agrava quan molts alumnes (15 a 20) fan el mateix qüestionari. També al'hora de corregir preguntes obertes o de resposta breu, massa temps de resposta en carregar la pàgina de nou en tots els casos. 
Passa també fora del centre?
Passa al centre, esta clar que hi teniu un problema de connectivitat, així ho han explicat els serveis tecnics de manteniment de la linia del centre. També fora del centre. Jo tinc ADSL pròpia, força ràpida i passa el mateix. He provat en hores q normalment hi ha poc tràfic a Moodle i a linies ADSL. Passa el mateix. Va molt lenta la càrrega de la pàgina.

Gràcies
Toni
En resposta a Toni Antúnez González

Re: Moodle excessivament lent

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola Toni,
tenim una sonda per mesurar i controlar els temps de resposta en un dels espais Moodle d'Àgora i, de moment, no hem notat cap empitjorament com el que comentes.

Un parell de preguntes més:
  • La lentitud la noteu només amb el Moodle o també amb d'altres pàgines o aplicacions que feu servir? quan dius que va molt lent, podries descriure una mica més el comportament, són més segons de l'habitual o més temps?
  • Us passa a tots els cursos del Moodle? podeu mirar si cursos amb menys imatges enllaçades externes també mostren aquest comportament?

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Moodle excessivament lent

per Toni Antúnez González -
D'acord.
Mirarem de fer un mostreig i us explicarem més detalladament que passa amb els cursos, ja que la observació era meva ja que treballo molt amb l'ajuda de Moodle, faig alguna lliçó i qüestionaris. (Ho farem després de les avaluacions ja que ara tenim massa feina per poder fer el sondeig demanat)

La resposta de la resta aplicacions sense entrar el detalls és normal.(exemple el blog és correcta). En línies exteriors (la meva personal de casa, també la resposta de les aplicacions exteriors és correcta, pero la de Moodle no era la esperada, sobretot a l'hora de corregir qüestionaris, la recàrrega era molt lenta (2 minuts per càrrega (entre les 11 nit a 12 h, quan no hi ha molt de tràfic)). No estava dent descàrregues p2p, per tant ..... Mirare aquest dies que no hi molt de tràfic a veure si ha millorat.

Pot ser ha sigut puntual (per evitar problemes hem dividit els qüestionaris per no carregar massa el mateix qüestionari), ja que avui ha anat correctament, tot i que la carrega de qüestionaris al'hora que l'alumne el contesta, l'envia i fa la carrega de les preguntes és més lenta de l'habitual. 

Respecte a la carrega d'imatges, fa temps que tots treballem penjant les imatges i documents en WEB 2.0, concretament al drive i antic picassa amb la fi d'alleugerir els cursos

Gracies
Toni