Phobos i Agora

Phobos i Agora

per josep vicent pruñonosa reverter -
Nombre de respostes: 5
Hola!
Inicio aquí un fil sobre aquest tema perquè així m'ho han suggerit des del SAU.

Es tracta del següent:
Els centres que feiem servir el phobos hem rebut un comunicat en el que se'ns avisa de que properament aquest servidor despareixerà.

Nosaltres, que vam començar amb moodle fa ja uns quants anys, hi tenim un moodle 1.5 que era l'antic dels alumnes i que, quan aquest va passar a agora, es va quedar com a eina de comunicació entre els professors: repositoris de material per departaments, documents interns, contrasenyes d'alumnes,cursos de formació interna i externa...

Ara se'ns diu que, com a primera opció, hem de passar aquest moodle a Agora.

Ens sembla factible: ja posarem els cursos per a professors accessibles només per aquests amb una secció a banda de la general i procurarem no fer poc "amigable" el disseny de la pàgina inicial.

El problema es que quan comencem a fer la còpia de seguretat dels cursos a phobos (http://phobos.xtec.cat/ies-manuel-sales/moodle) ens surt ( a qualsevol hora) el missatge següent: "An error occurred deleting old backup data" i no podem continuar de cap manera ( sense usuaris,sense arxius prescindibles....).

Els tècnics de l'Agora ens podeu ajudar, com ens han dit des de info@xtec.cat?

salutacions

j.vicent pruñonosa
administrador moodle
Institut Manuel Sales i Ferré
Ulldecona
En resposta a josep vicent pruñonosa reverter

Re: Phobos i Agora

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola Josep Vicent,
nosaltres no podem accedir al vostre Moodle de Phobos però per l'error que dóna (An error occurred deleting old backup data) hauríeu de mirar dins la carpeta backup i esborrar els fitxers antics de còpia de seguretat.

Proveu a esborrar aquests fitxers i després torneu a fer la còpia de seguretat a veure si funciona.

Tingueu en compte que si la versió que teniu actualment és la 1.5 no podreu restaurar directament aquesta còpia al Moodle 2 d'Àgora podeu fer dues coses:
  • Restaurar primer aquesta còpia a un Moodle 1.9 i des d'allà importar-lo al Moodle 2 amb l'eina d'importació o de forma manual.
  • Actualitzar el Moodle de Phobos al Moodle 1.9 i fer després la còpia de seguretat.

Fins ara,
Mònica

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Phobos i Agora

per josep vicent pruñonosa reverter -
Hola Mònica,

La qüestió és que no hi ha cap "backup" a la carpeta de còpies de seguretat (disculpa que no t'ho hagués dit).

Penso que el millor serà passar el moodle 1,5 al 1.9 com proposes. Em dones alguna indicació de com fer aquest procés?.

salut,

j.vicent pruñonosa
En resposta a josep vicent pruñonosa reverter

Re: Phobos i Agora

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola de nou,
podràs trobar totes les versions de Moodle a aquest enllaç http://docs.moodle.org/dev/Releases

Segurament hauries de passar d'una a una i no directament a l'1.9 però el millor serà que consultis els fòrums i la documentació a www.moodle.org.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Phobos i Agora

per IRENE SALOME MARTINEZ PEREZ -
Hola Mònica,

No sé si serà útil, però a Alexandria vam fer una PMF sobre això, transcric aquí:

A Alexandria només es poden pujar cursos i altres recursos de Moodle que hagin estat creats amb versions 1.6 i superiors.
Això és degut al fet que quan al 2006 va aparèixer la versió 1.6 de Moodle es va produir un canvi en la codificació de caràcters, que va passar a ser completament unicode. Les versions 1.6 i 1.7 duien una aplicació que permetia fer de manera automàtica la migració de les dades a la nova codificació, però no les versions posteriors.
Aquest canvi té algunes implicacions:
  • No es pot actualitzar directament una versió de Moodle 1.5 a una 1.8 o posterior sense passar prèviament per una versió 1.6 o una 1.7.
  • Les còpies de seguretat de cursos elaborats amb una versió 1.5 presenten problemes en la codificació de caràcters quan es restauren en versions de Moodle 1.8 i posteriors si no és que prèviament es restauren a una versió 1.6 o una 1.7.
Si un moodle és en versió 1.5 no sé si pot passar directament a 1.9. Potser ara sí, ho desconec.

Irene
En resposta a josep vicent pruñonosa reverter

Re: Phobos i Agora

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola J. Vicent!

Us confirmo que, tal i com comentaven la Mònica i la Irene, per actualitzar el Moodle de la versió 1.5 a la 1.9 és necessari passar per versions intermitges. En concret:
Com podeu comprovar, no és un procés ni automàtic ni senzill i, mentre feu aquesta actualització, hi ha el risc que perdeu informació i/o deixeu el vostre espai Moodle malmès si us salteu algun pas. Per aquest motiu, és important que llegiu i seguir totes les instruccions. A més, us recomanem que abans de començar amb l'actualització feu una còpia de seguretat de la base de dades per si tinguéssiu algun problema.

Una abraçada, ànims i sort! Somrient
Sara