Ocupació errònia de disc

Ocupació errònia de disc

per CARLOS A. GARRIDO MESAS -
Nombre de respostes: 6

Hola,

Des de fa una setmana aprox el nou Moodle 2 m’indica una ocupacio de disc de 2200 MB respecte un maxim de 2000 MB –impossible doncs continuar amb les tasques de migracio- tot i que el detall de la quota per cursos i categories no excedeix de les 830 MB. Fetes totes les comprovacions possibles al meu abast, no consten ni al Moodle 2 ni a l’antic cap còpia de seguretat ni duplicacio de cursos que puguin assolir el topall de quota. Ignoro si té a veure amb la Incidència sobre el rendiment d'Àgora notificada el 3 de juny.

Pel que fa a la meva migració, he pogut importar tots els cursos disponibles des del Moodle 1.9 tret d’un (English – Level 5 – Gemma) que pesa unes 250 MB, i que no hi ha manera de restaurar provant a diverses hores i dies, tot i que he pogut importar sense problemes d’altres cursos de mida similar (un de 240 MB i diversos de mes de 180 MB). Els cursos els restauro sense alumnat ni dades, donat cada curs escolar l’alumnat i professorat són diferents.

Gràcies per l’atenció. Si foren necessàries més dades tècniques, svp feu-m´ho saber.

En resposta a CARLOS A. GARRIDO MESAS

Re: Ocupació errònia de disc

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola Carlos,
pel que fa a l'ocupació d'espai el que heu de fer és sol·licitar una ampliació. Ho podeu fer anant a http://agora-eoi.xtec.catl/portal però tingueu en compte que cal designar un gestor del centre per poder fer el tràmit.

Podeu trobar tota la informació sobre els gestors del centre als enllaços següents:

Pel que fa a la còpia que no podeu restaurar segurament el problema és la mateixa manca d'espai. Quan sol·liciteu l'ampliació i rebeu la resposta mireu de provar a tornar-la a restaurar a veure si us funciona.

En el cas que segueixi donant error ens hauríeu de facilitar quin és l'error concret que us apareix quan feu la restauració.


Fins ara,
Mònica


En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Ocupació errònia de disc

per CARLOS A. GARRIDO MESAS -

Gràcies per les indicacions, Mònica; no obstant, no crec necessitar una ampliacio de disc -possiblement la necessitin més d'altres companys. El nostre problema, com deia, és que no concorda el llistat de cursos i categories amb la ocupació real del disc (800 MB reals vs. 2200 MB que indica el disc), a això s'ha d'afegir que no hi ha aparentment més arxius al servidor i que ja he esborrat tots els intents de restauració del curs que no es deixa restaurar, i que per tant ja no figura al Moodle 2.4.  Com que el disc continua mostrant aquesta ocupació, com a admin no puc fer gaire cosa més (i si us plau, no voldria haver d'esborrar els cursos ja importats i que ja funcionen correctament); i havia pensat que algú dels gestors superiors podria comprovar la gestió del disc, o donar-me una idea d'on es troba l'"excès" d'arxius que l'estant blocant.

Pel que fa a l'arxiu que no es deixa restaurar, ja voldria jo indicar quin és l'error. Simplement, l'ordinador (o el servidor) es queda "pensant" durant hores -per això us mencionava el missatge d'incidència del portal Agora, per si tingués res a veure). No surt cap missatge específic d'error. Quan puc tornar a entrar al sistema, a la categoria en qüestió apareix "s'està restaurant el curs", pero clicant en ell només apareix un llistat de temes. Entro llavors a Edicio de Cursos i l'esborro sense problemes, i el llistat de categories i cursos actualitza la capacitat disponible... però no així l'indicador de capacitat global del disc, que continua mostrant 2200 MB, i per tant no puc fer res més. Poder queda algun arxiu "fantasma" en algun lloc que jo no puc veure però vosaltres si?.

Gràcies de nou.

En resposta a CARLOS A. GARRIDO MESAS

Re: Ocupació errònia de disc

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola Carlos,
a la llista que consulteu des de l'informe d'ocupació de disc no estan inclosos tots els conceptes (falten fitxers temporals, fitxers pendents d'esborrament definitiu...), només els que nosaltres considerem més importants de cara a fer ampliacions de quota i mirar en què s'està utilitzant més espai dins dels Moodle. És per això que no coincideix al 100%.

No pateixis, que ningú es quedarà sense quota perquè tu en demanis, això sí, has de fer tu els tràmits per poder fer aquesta ampliació. tingues en compte que ara alumnat i professorat no poden penjar fitxers de cap tipus als cursos.

Un cop estigui feta l'ampliació mireu de tornar a restaurar el curs que es queda a mitges perquè segurament està tot relacionat.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Ocupació errònia de disc

per CARLOS A. GARRIDO MESAS -
OK, gràcies. Mirarem de fer-ho.
En resposta a CARLOS A. GARRIDO MESAS

Re: Ocupació errònia de disc

per CARLOS A. GARRIDO MESAS -

Hola de nou,

Ja hem rebut notificació via correu de l'augment de quota de disc sol.licitada, i la secció "ocupacio de disc" aixi ho indica en el seu gràfic. No obstant això, el sistema no em permet carregar cap altre fitxer ni accedir a la secció de fitxers presents al sistema, i rebo aquest missatge.
ATENCIÓ: Aquest Moodle ha excedit la quota de disc assignada.
No es podrà pujar cap fitxer ni generar cap còpia de seguretat fins que no s'alliberi espai i/o es demani una ampliació de la quota.
En els misstages anteriors em vau indicar que com a Gestor de centre podria consultar els fitxers temporals produits per possibles errors de restauració. Com a gestor ja he eliminat tots els fitxers presents a la seccio "gestio de fitxers", i per tant només hauria de tenir els fitxers propis dels cursos restaurats. Disculpèu la insistencia, però els meus cursos sumen 840MB i el total continua indicant 2000MB. Em podeu suggerir o indicar on he de continuar buscant?. Pel que fa a l'augment de quota, he d'esperar un temps prudencial, o un altre missatge?
Gràcies.
En resposta a CARLOS A. GARRIDO MESAS

Re: Ocupació errònia de disc

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola Carlos,
ahir a la nit vau fer la sol·licitud d'ampliació de la quota del Moodle 2 i aquest mateix matí s'ha fet l'ampliació. Ara ja no hauríeu de tenir problemes per pujar fitxer al Moodle 2.

Pel que he vist també esteu al 100% de la quota del Moodel 1.9, per tant, us recomano que feu també la sol·licitud d'ampliació.

Fins ara,
Mònica