Neteja del Moodle a final de curs

Neteja del Moodle a final de curs

per JOSEP MIS ESCOLA -
Nombre de respostes: 4

Hola,

Som l’institut Miquel Martí i Pol de Cornellà de Llobregat (http://agora.educat1x1.cat/iesmarti-i-pol/moodle/).

En els darrers cursos s’ha anat incrementant el nombre tant de professors/es que utilitzen aquest servei com el dels cursos que anem obrint (actualment tenim 138 cursos oberts). Això comporta una feina que fins ara no era excessivament costosa però que ara ho va sent, em refereixo a la “neteja” del Moodle a final de curs. Per una bona part del professorat això no és un problema perquè continuen fent servir els mateixos cursos i els mateixos companys/es els gestionen d’acord amb les seves necessitats. Ara bé, som un centre amb uns 100 professors/es i a cada nou curs acadèmic hi ha bastants canvis a la plantilla. A més, alguns companys tenen cursos de Moodle que, per diferents raons, pràcticament no utilitzen.

Us plantejo dues qüestions:

1) Hi ha alguna manera ràpida (a part d’anar entrant a cada curs) de veure quins són els cursos amb menys activitat per poder consultar si es poden tancar o no? O potser mirant, també d’alguna forma ràpida quins tenen alumnes i quins no?

2) Quan un company/a és destinat a un altre centre i deixa els seus cursos penjats al Moodle, es pot considerar que si no diu el contrari deixa llibertat al administrador de Moodle per esborrar-los? Encara més, aquests cursos podrien ser útils pels nous professor/es que ocuparan el seu lloc. És adient, fins i tot, és legal facilitar aquests cursos al nou professorat?

Moltes gràcies,

Josep Mis

Administrador Moodle INS Miquel Martí i Pol

En resposta a JOSEP MIS ESCOLA

Re: Neteja del Moodle a final de curs

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola Josep,
per controlar els cursos que s'estan fent servir o no i quant ocupen podeu anar a Administració del lloc -> Informes -> Ocupació del disc. A la pestanya de cursos veureu quan espai ocupa cada curs. Heu de tenir en compte que degut a la gran quantitat de fitxers, la càrrega d'aquesta pàgina tarda alguns minuts.

Pel que fa al professorat que ja no forma part del centre, el que podeu fer és fer una còpia de seguretat d'aquests cursos per si el professor/a que el va crear el vol recuperar algun dia o bé per fer-los servir en d'altres ocasions. Pots trobar informació sobre les còpies de seguretat a la pregunta freqüent següent: http://educaciodigital.cat/moodle/moodle/mod/glossary/view.php?id=461&mode=entry&hook=401. Un cop feta la còpia de seguretat i descarregada al vostre odrinador ja podeu eliminar aquests cursos.

Pel que fa a la "legalitat" de traspassar aquests cursos a posteriors professors/es del centre segurament la forma més fàcil seria peguntar a l'autor/a inicial del curs, tot i que suposo que si tingués cap problema a que ningú el fes servir s'hauira encarregat d'eliminar el curs prèviament.

Fins ara,
Mònica

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Neteja del Moodle a final de curs

per JOSEP MIS ESCOLA -
Moltes gràcies Mònica, la teva resposta ens serà molt útil.

Salutacions,

Josep
En resposta a JOSEP MIS ESCOLA

Re: Neteja del Moodle a final de curs

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola Josep,
avui s'ha publicat una informació sobre materials creats per professorat que us serà d'interès: https://sites.google.com/a/xtec.cat/propietat-intel-lectual/preguntes-ms-freqents/dretspatrimonials-materialsdidactics

Salut!
Mònica