Moodle de L'institut Illa dels Banyols està petat!!!

Moodle de L'institut Illa dels Banyols està petat!!!

per ENRIQUE SORRIBES COLELL -
Nombre de respostes: 12
Hola al Servei Tècnic,

Informo que el Moodle de l'Institut dels Banyols, direcció http://agora.educat1x1.cat/iesillabanyols/moodle/

Surt,

Forbidden

You don't have permission to access /iesillabanyols/moodle/ on this server.


A disposar!

Enric


En resposta a ENRIQUE SORRIBES COLELL

Re: Moodle de L'institut Illa dels Banyols està petat!!!

per Àngel Villalba -
Al moodle de l'insti INS Salvador Espriu (http://agora.xtec.cat/ies-espriu/moodle) ens apareix el mateix missatge...però només si entrem des del Firefox... des del Google Chrome, per exemple, puc entrar tranquil·lament....

Àngel Villalba
En resposta a Àngel Villalba

Re: Moodle de L'institut Illa dels Banyols està petat!!!

per ENRIQUE ALEGRE VALLS -
Doncs en el nostre cas http://www.ieselsui.cat passa el contrari. No puc accedir des del Google Chrome i si puc fer-ho des del Firefox! Quins misteris!
En resposta a ENRIQUE ALEGRE VALLS

Re: Moodle de L'institut Illa dels Banyols està petat!!!

per Pedro López -
Sembla que és un problema general a tots els centres. També passa el mateix amb el nostre moodle de l'Inst. Pau Casals de Badalona: http://agora.educat1x1.cat/iespaucasals-badalona/moodle/
En resposta a ENRIQUE SORRIBES COLELL

Re: Moodle de L'institut Illa dels Banyols està petat!!!

per ENRIQUE SORRIBES COLELL -
Hola a Tothom,

Ahir per la nit al canviar de navegador ja funcionava. Vaig passar del " Mozilla Firefox" a l'Explorer i funcionava.

Suposo que es un problema de cookis, i tal vegada, per la quantitat de persones que puguin accedir-hi, si es així, ens trobariam amb un altre problema que es de proxy.

Això té un indicador molt clar, i és que , el moodle xtec és tot un èxit.

Enric
En resposta a ENRIQUE SORRIBES COLELL

Re: Moodle de L'institut Illa dels Banyols està petat!!!

per SALVADOR GUTIERREZ QUESADA -
El moodle del meu centre amb el Google i l'Internet Explorer funciona perfectament. Amb el Mozilla em donava l'error que indicàveu i vaig canviar la configuració de navegació a sense proxy (vaig netejar també tot l'historial recent i les cokies acumulades) i em va funcionar sense problemes ( jo de totes maneres el mozilla ja gairebé no ho utilitzo per la quantitat de problemes que dóna, treball amb el Chrome que em va de meravelles en tots els aspectes)

Salutacions
En resposta a SALVADOR GUTIERREZ QUESADA

Re: Moodle de L'institut Illa dels Banyols està petat!!!

per ANTONI GINARD LLADO -
       Hola a tots,

Aquesta matinada, un dels 11 servidors web d'Àgora ha tingut problemes i ha provocat que els usuaris que eren dirigits cap a aquest servidor no poguessin utilitzar el servei. En canvi, els que eren dirigits cap a un dels altres 10, no s'han trobat amb cap problema. Els problemes del servidor ja s'han resolt.

Els usuaris no poden triar el servidor web al que són dirigits. A més, una vegada obert el navegador, sempre es va al mateix servidor. En canvi, si s'obre un altre navegador en el mateix ordinador (o en un altre) la probabilitat d'utilitzar el mateix servidor web és 1 entre 11. Per això, en canviar de navegador el problema es resolia. No tenia res a veure amb el navegador utilitzat.

Una altra manera d'aconseguir canviar de servidor web és esborrar les galetes (cookies) del domini agora.xtec.cat. Per tant, en cas de que us trobeu amb problemes d'accés a Àgora, val la pena provar de fer un canvi de navegador o d'esborrar les galetes.


Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora

En resposta a ANTONI GINARD LLADO

dubtes

per SALVADOR GUTIERREZ QUESADA -
No estic jo molt convençut de que el navegador no tingui res a veure. Jo aquest matí he provat moltes vegades amb el Chrome i amb l'internet  Explorer i cada vegada  he tingut éxit a la hora de entrar en el moodle (sóc professor de matemàtiques i en càlcul de probabilitats un 100%) i cada vegada que he provat amb el mozilla no he pogur entrar a la primera ( m'ha donat problemes) fins que he eliminat cokies (també he  modificat la configuració de proxy) i llavors podia entrar. També ahir i avui (al menys en el meu institut) el Saga amb el Mozilla no massa prim i amb el Chrome i L'internet Explore de conya (això fora de la paranoia de com tracta les excepcions de seguretat el mozilla, cosa que  no fan altres navegadors, i he navegat molt amb el mozilla i ningú ha d'ensenyar-me com es configura).
Amb tot això Toni, vull dir que m'agradaria per part dels companys una casuística més ample sobre si en la incidència  d'avui ha hagut una aleatorietat de navegadors com tu dius o una contingència clarament imputable al mozilla o la configuració dels propis servidors del moodle sota agora( en el moodle que encara estan en phobos, al menys en algú que tenim, aquesta incidència no s'ha donat pràcticament . La opinió que tenen alguns comapanys que porten temps treballan amb moodle és que el funcionament actual deixa  que desitjar i que la migració des de el phobos no ha suposat una millora del servei tan gran com podria pensar-se(pot ser que estem equivocats, pero ho comento)
Jo mai dirè, de forma absoluta ,que el mozilla és un navegador menys eficient que el Chrome o L'internet explorer, o l'Opera o el safari, però tamnpoc faré la defensa a "ultranza" que fan alguns estaments de que fora del mozilla no existeis vida : N' hi ha i de molta qualitat.En el meu institus  cada vegada més companys i alumnes s'estan passant al Chrome i quedan encantats (no estranyen al mozilla)
Aquest seria un debat interesant.
Salutacions, Tony

En resposta a SALVADOR GUTIERREZ QUESADA

Re: dubtes

per ANTONI GINARD LLADO -

     Hola Salvador,

El fet de que el Moodle es carregui o no, no depén de quin navegador utilitzis, sinó del servidor i, de vegades, també de la connexió. Si el servidor t'envia la pàgina i el teu ordinador la rep, en veuràs el contingut. Pot haver-hi diferències estètiques o que no es carregui contingut incrustat en cas de que et falti algun connector (plugin). La matisació que feia es deu a que, si no s'esborren les galetes d'Àgora (sigui reiniciant el navegador o esborrant-les explícitament) i es dóna la circumstància (poc habitual) de que el servidor web tingui algun problema, pot donar la sensació de que Àgora no funciona o de que el navegador no va bé.

L'elecció de navegador no deixa de ser una qüestió de gustos. Jo utilitzo el Firefox perquè, gràcies als complements, és el que millor s'ajusta a les meves necessitats. També tinc el Chrome, però no l'Explorer perquè jo treballo només amb la Linkat i no hi ha versió per a Linux.

Sobre el que comentes del phobos, has de tenir present que és un servei que no s'actualitzarà ni es millorarà. Aquest any, gràcies a que molts centres s'han passat a Àgora, el servidor ha funcionat raonablement bé, però si hi ha alguna incidència la seva resolució no tindrà prioritat. No hi ha servei de guàrdia per al phobos. Si el divendres al vespre té algun problema, no es resoldrà fins al proper dia laborable.

Alguns centres es troben molt còmodes accedint directament a la base de dades i als fitxers, però per molts altres això és més un problema que un avantatge. El Departament ha d'oferir serveis d'aplicacions finals (Moodle, Intraweb, blocs), no serveis PHP i MySQL a on calguin coneixements tècnics avançats per poder fer alguna cosa. A més, a nivell de suport i de recursos de servidor, phobos és totalment insostenible. La experiència ens ha mostrat que si els usuaris poden fer el que vulguin en els fitxers i a la base de dades apareixen nombrosos problemes inesperats i imprevisibles, difícils de resoldre i que, a més, poden afectar a tots els usuaris i comprometre la seguretat.

Ara fa un parell d'anys, a phobos hi va haver una infecció massiva de malware degut a la presència de nombrosos Moodles sense actualitzar, que varen ser hackejats. El servei no pot dependre de que un usuari/ària sigui responsable i tingui actualitzada la seva aplicació web. L'experiència demostra que són molt pocs els que prenen consciència de la importància de la seguretat i, en un entorn com phobos, això és un problema molt greu.

Àgora és l'única opció de futur que el Departament contempla pel que fa a Moodle i web de centre. Treballem per millorar-lo i, sobre tot, assegurar-ne el correcte funcionament. La resta d'opcions són possibles, però el centre que les triï s'haurà de fer càrrec de tot: manteniment del servidor (si és al centre), actualització de les aplicacions, resolució d'incidències, còpies de seguretat, suport als usuaris, ...

Per això sempre recomanem Àgora. Som conscients de que els usuaris demaneu més i per a això treballem amb els recursos que tenim, que són limitats. No oblidem que a Àgora hi ha 1.500 Moodles i 1.200 intranets, i seguim creixent. Amb el model de phobos, això no hauria estat mai possible.


Salutacions,

Toni

En resposta a ANTONI GINARD LLADO

Re: dubtes

per Bingen Eguzkitza -
Hola,

totalment d'acord respecte dels navegadors (jo utilitzo principalment Firefox, i de vegades Chromium).

Però no estic tan d'acord amb aquesta frase: "El Departament ha d'oferir serveis d'aplicacions finals (Moodle, Intraweb, blocs), no serveis PHP i MySQL a on calguin coneixements tècnics avançats per poder fer alguna cosa."

Entenc que el suport que cal per un servidor d'aquest tipus pot ser costós, però crec que el millor seria disposar d'ambdues opcions, de manera que la gent amb pocs coneixements tècnics pugui gaudir de les aplicacions finals, però que es limitessin les possibilitats a aquells que tenen bons coneixements d'informàtica i els poden i volen exprémer.

En aquest sentit, crec que una bona opció poden ser solucions del tipus Amazon EC2 (molt fàcils d'iniciar amb imatges d'Ubuntu adhoc), si se segueix en aquesta línia d'autonomia i externalització i si el Departament no pot seguir mantenint espais com el phobos.

Salutacions,

ßingen.

En resposta a Bingen Eguzkitza

Re: dubtes

per ANTONI GINARD LLADO -
      Hola ßingen,

Abans de res, m'agradaria aclarir que ni jo ni ningú dels que participem en aquest fòrum decidim quins i com han de ser els serveis de la XTEC.

Per aprofundir en la idea que remarques, ja fa alguns anys que es va decidir que els docents no tenien perquè tenir determinats coneixements tècnics i que s'havia de potenciar la seva activitat docent. Per això es varen deixar d'oferir cursos telemàtics de programació i es varen potenciar els relacionats estrictament amb l'activitat docent.

El meu comentari va en aquesta línia: el Departament ha d'oferir serveis a l'abast de tota la comunitat educativa. Això no treu que puguin necessitar formació, però no és comparable la dificultat d'un curs d'administració del Moodle amb la d'un curs de programació amb PHP i MySQL.

Això porta a una segona idea: s'aposta per un model de serveis únic complementat amb formació i suport. Si algú vol triar alguna altra opció, és lliure de fer-ho, però no podem garantir que li puguem donar suport. Sabem que això deixa sense cobrir algunes opcions molt interessants per a alguns centres, però no disposem dels recursos necessaris per fer-ho.


Salutacions,

Toni

En resposta a ANTONI GINARD LLADO

Re: dubtes

per Bingen Eguzkitza -
Hola,

> Abans de res, m'agradaria aclarir que ni jo ni ningú dels que participem en
> aquest fòrum decidim quins i com han de ser els serveis de la XTEC.

sí, sí, ja m'ho imagino... Però em semblava un debat interessant i vaig voler donar la meva opinió Complicitat

> Sabem que això deixa sense cobrir algunes opcions molt interessants per a
> alguns centres, però no disposem dels recursos necessaris per fer-ho.


En sóc conscient, és el problema de sempre... I entenc i em sembla bé que si hi ha poc recursos és prioritzin les opcions més generalistes, a part de perquè arribarien a més gent, també perquè precisament la gent amb més coneixements tècnics és més fàcil que es pugui "buscar la vida"...

Fins ara,

ßingen.