Taula adaptativa

Taula adaptativa

per MONTSERRAT RUIZ FERNANDEZ -
Nombre de respostes: 4

Bon dia, em demanen que afegeixi una columna a la taula que surt a la pàgina https://agora.xtec.cat/sesfontsdelglorieta/estudis/eso/

Hauria de ser una taula 7x2 (ara és 6x2).

No he aconseguit fer-la amb l'eina Nodes de taules adaptatives.

Moltes gràcies

En resposta a MONTSERRAT RUIZ FERNANDEZ

Re: Taula adaptativa

per ANTONI GINARD LLADO -

     Hola, Montserrat,

La “taula adaptativa”, en realitat, no és una taula. Són un seguit de caixes a les quals s'apliquen uns estils per tenir aspecte de taula. Això és molt important perquè, com que no és una taula, presenta limitacions en relació amb les taules de veritat.

Tal com estan definits els estils CSS, la taula adaptativa només pot tenir uns determinats nombres de “columnes” si vols que totes tinguin la mateixa amplada. Aquests nombres són: 1, 2, 3, 4, 6 i 12. Per tant, si vols passar de 6 a 7, hauràs de tenir columnes amb amplades diferents.

Un altre punt rellevant, relacionat amb l'anterior, és que les amplades tampoc poden ser qualssevol. Els valors possibles són: 8,333%, 16,67%, 25%, 33,33%, 41,67%, 50%, 58,33%, 66,67%, 75%, 83,33%, 91,67% i 100%.

Aquestes amplades es controlen amb les classes CSS que tenen les caixes. Per exemple, large-1 vol dir amplada del 8,333%, mentre que large-2 vol dir amplada del 16,67%. Ara mateix teniu sis caixes large-2, que suposen una amplada de 16,67% * 6 = 100%. Si canvies una caixa large-2 per large-1, llavors tindràs 16,67% * 5 + 8,333% * 1 = 91,68% i, per tant, t'hi cabrà una caixa més de mida large-1 (8,333%), arrodoniments a banda.

En conseqüència, si vols tenir set columnes el que hauries de fer és, en primer lloc, decidir quines dues caixes hauran de ser més estretes (suggereixo les que tenen menys text). Després, hauràs de modificar les classes d'aquestes caixes i, finalment, podràs afegir una caixa més al final.

També hauràs de tenir en compte que quan facis aquests canvis, pot passar que alguna caixa “salti de fila” i et quedin mitges files, amb un resultat estètic força dolent. En aquest cas, podries fer el mateix que ja estàs fent ara d'afegir un caràcter en blanc ( ) per forçar que la caixa baixi més.

No sé si l'explicació és prou clara. En cas que no ho sigui, si ens dones més detalls del canvi que vols fer, el podem fer nosaltres.


Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora

En resposta a ANTONI GINARD LLADO

Re: Taula adaptativa

per MONTSERRAT RUIZ FERNANDEZ -
Moltes gràcies per la vostra resposta. Ja que us oferiu a afegir vosaltres mateixos una columna, m'aniria molt bé. Més tard, faria jo algun intent en una pàgina de proves per tal de no haver-ho de demanar cada vegada. Bé, el que necessitem és una columna més amb dues files. En una de les caselles noves hi ha de dir "Robòtica i programació" amb un enllaç a la pàgina https://agora.xtec.cat/sesfontsdelglorieta/estudis/eso/robotica-i-programacio/ i a l'altra casella hi hauria de dir "Atenció educativa inclusiva" amb un enllaç a https://agora.xtec.cat/sesfontsdelglorieta/estudis/eso/atencio-educativa-inclusiva/
Moltíssimes gràcies!