Editor Guttemberg

Editor Guttemberg

per MARC CARRERAS MANUEL -
Nombre de respostes: 4

Bon dia,

soc mentor del Baix Llobregat VI i m'he trobat al CFA Vallirana de Vallirana, l'edició d'articles i el de pàgines ja tenen el nou editor Guttemberg.

Seguint les noves notícies al Nus, ja he vist que és el futur, però aquests docents necessiten un breu tutorial com el que hi ha aquí per poder afegir articles i noves pàgines.

Existeix i jo no l'he trobat?

Podria fer un videotutorial, però penso que estaria bé que fos la mateixa gent que ha presentat el primer que presenti un de nou, per seguir el mateix llibre d'estil.

Salut!


En resposta a MARC CARRERAS MANUEL

Re: Editor Guttemberg

per ANTONI GINARD LLADO -

     Hola Marc,

Efectivament, ja és possible utilitzar l'editor Gutenberg a Nodes, però per defecte està desactivat a tots els espais. El motiu és el que dius: suposa un canvi total de paradigma en la manera de generar i editar els continguts i és molt probable que molts usuaris se sentin desorientats si no reben formació prèvia. En algun moment es farà el canvi, però encara no hi ha data. Això és una qüestió que està sobre la taula de Cultura Digital.

En cas que algun centre vulgui disposar ja del Gutenberg, el pot activar. En aquest enllaç està explicat com fer el canvi. És important tenir en compte que encara no disposem de cap documentació específica i ho desaconsellem a no ser que es tracti d'usuaris avançats o amb suport d'alguna persona propera que hi estigui familiaritzada.


Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora

En resposta a ANTONI GINARD LLADO

Re: Editor Guttemberg

per MARC CARRERAS MANUEL -

Bona tarda, Toni,

en aquest centre no s'ha fet cap activació i els surt per defecte el nou editor:


És possible tornar a l'editor antic?

Salut!
Marc Carreras

En resposta a MARC CARRERAS MANUEL

Re: Editor Guttemberg

per ANTONI GINARD LLADO -
      Bona tarda,

Pel que veiem en el registre del Nodes, el canvi d'editor el va fer l'usuari admin el passat 17 de juny. Hem tornat a posar l'editor clàssic. Es pot canviar del clàssic al Gutenberg i viceversa a les opcions de l'extensió Advanced Editor Tools (vegeu l'enllaç del meu missatge anterior).


Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora