Dubtes sobre la creació d'una pàgina XtecBlocs

Dubtes sobre la creació d'una pàgina XtecBlocs

per JORDI AZAGRA BENITO -
Nombre de respostes: 3

Bon vespre,

Tenim un dubte al centre i és com funcionen les claus d'accès a XtecBlocs.

- Si lliguem el nou XtecBlocs a una Web de Nodes, es generen noves claus o s'han de fer servir les de la web?

- Al crear un compte XtecBlocs, es poden generen claus d'accès diferents per als diferents professors/es que vulguin participar al bloc?

- O han de ser usuaris d'Xtec?

- En aquest cas, haurien d'accedir des del seu usuari i contrasenya particular?

- Hi ha alguna opció per professors/es que no tinguin compte Xtec?

Gràcies


En resposta a JORDI AZAGRA BENITO

Re: Dubtes sobre la creació d'una pàgina XtecBlocs

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Jordi,
no acabo d'entendre ben bé que necessites. T'explico:
  • Nodes està pensat per ser la web de centre, pots trobar un espai de demostració per veure com és i fer alguna prova.
  • XTECBlocs està pensat per a un ús més personal del professorat, qualsevol persona o centre amb usuari XTEC pot crear un blog, normalment són blogs d'aula, de matèria, i en alguns casos, són blogs de centre, però en aquest cas, la recomanació és fer-ho a un Nodes. Un cop un usuari crea un blog, pot afegir altres usuaris XTEC i no XTEC. Pots trobar informació sobre això a l'apartat de gestió d'usuaris de la documentació de suport.
  • Dins dels Nodes, a les plantilles per defecte hi ha espais preconfigurats per a cadascun dels cursos que es poden fer servir com a blogs sense estar vinculats a XTECBlocs.
Si ens detalles una mica més què és el que vols fer, mirem d'orientar-te en quina és la millor opció.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Dubtes sobre la creació d'una pàgina XtecBlocs

per JORDI AZAGRA BENITO -
Hola Mònica,

Gràcies per la resposta.

Nosaltres som una escola de música. Tenim feta la web amb Nodes i volem afegir una pàgina XtecBlocs per afegir contingut de les classes d'iniciació (vídeos, cançons, etc). El cas és que no totes les professores que fan aquesta especialitat tenen compte xtec i jo tinc el dubte sobre si elles, per accedir, haurien de fer servir les claus del compte xtec de l'escola.

Què vols dir amb "...però en aquest cas, la recomanació és fer-ho a un Nodes"
Em pots donar més informació sobre "...Dins dels Nodes, a les plantilles per defecte hi ha espais preconfigurats per a cadascun dels cursos que es poden fer servir com a blogs sense estar vinculats a XTECBlocs."

Moltes gràcies per l'atenció

Jordi
En resposta a JORDI AZAGRA BENITO

Re: Dubtes sobre la creació d'una pàgina XtecBlocs

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola, Jordi,

si voleu fer servir XTECBlocs la nostra recomanació és que creeu els blogs amb l'usuari del centre i després afegiu les persones que l'han de gestionar, en aquest cas, poden ser usuaris XTEC i també usuaris no XTEC. 

D'aquesta manera us assegureu que si un professor/a de l'escola canvia de centre, el control del blog el seguiu tenint amb el codi de centre de l'escola per poder afegir al nou professorat.

Tal com et comentava, també podeu fer servir Nodes, podeu crear una categoria per cadascun dels temes, per exemple una categoria "Iniciació ukelele". Al Nodes podeu crear usuaris també sense necessitat de tenir compte XTEC. Li hauríeu de donar rol d'edició als usuaris i que quan creïn un article, triïn la categoria que els aplica. Us hem creat aquest exemple perquè el veieu: https://agora.xtec.cat/esc-musica-parets/ukelele/, ara mateix però sense cap article. Podeu eliminar/editar la categoria aquí: https://agora.xtec.cat/esc-musica-parets/wp-admin/edit-tags.php?taxonomy=category. Aquesta pàgina de categoria on es mostren els articles també els podríeu afegir al menú del Nodes.

Fins ara,

Mònica