Fòrum Àgora-MOODLE

QUE HA PASSAT AMB EL XAT?

QUE HA PASSAT AMB EL XAT?

per M Pilar Ferreiro -
Nombre de respostes: 7
Hola,

Ens hem adonat que el xat ha desaparegut com activitat que ofereix Moodle. Això sembla que passa des de l'activació de Àgora-eoi. Que ha passat?, a nosaltres com a profes de llengües és una activitat que ens agradaria poder continuar oferint, ja que possibilita l'anàlisi de comunicació real entre els alumnes en la llengua objecte d'aprenentatge.

He mirat la configuració del Moodle per si fos que no el tenia activat, però no apareix el xat per en lloc.

Ens podeu ajudar? Moltes gràcies

M Pilar Ferreiro
En resposta a M Pilar Ferreiro

Re: QUE HA PASSAT AMB EL XAT?

per Anna Morales Puigcerver -
A l'EOI Terrassa http://agora-eoi.xtec.cat/eoiterrassa/moodle/ i l'EOI Sant Cugat http://agora-eoi.xtec.cat/eoisantcugat/moodle/ passa el mateix que comenta la M.Pilar. L'activitat'xat' ha desaparegut. Salutacions Anna Morales Puigcerver
En resposta a M Pilar Ferreiro

Re: QUE HA PASSAT AMB EL XAT?

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola!
Ens sap greu comunicar-vos que el xat ha estat eliminat dels espais Moodle d'Àgora per qüestions de rendiment ja que, arran d'unes proves d'estrès que vam fer vam detectar que aquest tipus d'activitat originava massa càrrega al servidor (i, per tant, interferia en el seu rendiment).
Una abraçada i disculpeu les molèsties,
Sara
En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: QUE HA PASSAT AMB EL XAT?

per Oriol Pallares -
Hola Sara,

Entenem perfectament que heu de vetallar pel bon funcionament del servidor, però estem molt d'acord amb els companys de l'EOI Drassanes, que per a les EOI el xat era una activitat molt interessant i que treballa aspectes molt importants del nostre currículum.

Proposo que torneu a valorar la possiblitat d'activar el xat en el servidor agora-eoi que no té perquè saturar l'agora de secundària i primària. Ara que tenim servidor propi, potser podríem mirar quin tipus d'ús necessitem donar al Moodle les EOI.

Si vols que fem la proposta o suggeriment formalment a algú, ja ens diràs, ok?

Moltes gràcies,

Oriol Pallarés
EOI Santa Coloma.
En resposta a Oriol Pallares

Re: QUE HA PASSAT AMB EL XAT?

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola!
Escalarem aquesta proposta a l'equip de coordinació de les EOI que gestiona aquest espais perquè s'ho revisin i decideixin si volen tornar a incloure aquest mòdul per les EOI (tot i que no us garantim res). Això sí, nosaltres desaconsellem l'ús d'aquest mòdul de xat perquè, tal i com us vam dir, afecta (i molt) sobre el rendiment del servidor. Per tant, tot i que les EOI ara tinguin un servidor propi, separat del dels centres, els problemes es poden produir igualment. La nostra recomanació és utilitzar algun xat extern (hi ha un munt) per evitar aquests problemes i poder fer ús d'aquest tipus d'activitats tan interessants!
Us mantindrem informats!
Una abraçada i fins aviat!
Sara
En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: QUE HA PASSAT AMB EL XAT?

per Oriol Pallares -
Hola,

Moltíssimes gràcies Sara!!!

Tingueu en compte que el nostre alumnat és adult i fa un bon ús dels xats, vull dir que s'hi connecten quan nosaltres fem una activitat i les acivitats que fem són esglaonades i d'una durada determinada; no totes les EOI i tots els professors fan servir el xat a la vegada, etc.

Si desaconselleu el xat quan ho digueu a l'equip d'EOI, no els hi poseu massa negre d'entrada please !!!!! fer l'ulletsomriure A veure si potser ho podrien acceptar provar durant un temps i fer una prova de consum de recursos del servidor a veure què passa...

Fins aviat!

Oriol Pallarés
EOI Santa Coloma
En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: QUE HA PASSAT AMB EL XAT?

per M Pilar Ferreiro -
Hola Sara,

Entenc el que dius, però moltes altres facilitats de Moodle també es poden fer mitjançant aplicacions externes: blogs, wikis...
La qüestió és que una de les principals "qualitats" de Moodle és, justament, la de tenir tota una sèrie de mòduls integrats. un xat bàsic, unes wikis bàsiques, un blog bàsic. Combinats amb tota la possibilitat de configurar-los com a grups visibles, separats etc.
És per això que insisteixo en la necessitat d'activar de nou el xat. La meva experiència a L'EOI Drassanes que és l'EOI que té més usuaris (5200 en aquest moment) no és de "col.lapse" molt difícilment coincideixen els xats, que tampoc és una eina que facin servir tots els professors a diari.

Confio que re-considereu la possibilitat d'activar-lo de nou i, si és el cas, a final de curs, avaluem les dificultats de rendiment. A qui ens hauríem d'adreçar per fer "formalment" aquesta petició?

Gràcies

M Pilar Ferreiro