2. Normalització i qualitat

2.2. Tècniques de producció

En aquest apartat veurem diferents tècniques que es vénen usant des de fa temps i que busquen l'eficiència en els mètodes de producció. Aquestes tècniques són:

  • Tècnica JIT (Just In Time)
  • mètode LEAN
  • mètode KAIZEN
  • Mètode de les cinc esses

  • El Mètode Just in time (JIT), en espanyol significa Just a temps. És un sistema desenvolupat al Japó per a l'organització dels processos productius a les fàbriques.

La principal estratègia de JIT és la simplificació dels controls i la simplificació del procés productiu.
 
S'han de fabricar les mercaderies que es necessitin, quan es necessitin i en les quantitats que es necessitin.
 
Per Just-in-Time, el malbaratament es defineix com qualsevol activitat que no aporta valor afegit per al consumidor final. Poden ser deixalles l'excés d'existències, els terminis de preparació, la inspecció, el moviment de materials, els rebutjos, ...
 
El JIT és molt més que un programa destinat a la reducció d'inventaris a zero, és un sistema per fer que les empreses operin eficientment amb un mínim de recursos.


  • La Producció LEAN, és un mètode de treball orientat a establir la màxima eficiència en tots els processos productius, eliminant totes les activitats que no aporten valor afegit al producte final o generin beneficis apreciables al consumidor final.

La filosofia LEAN es canalitza a la reducció de les deixalles inherents al procés productiu: temps d'espera, transport, excés de producció, excés d'inventari, moviments i defectes.
 
Els productes són dissenyats amb materials d'alta qualitat i produïts mitjançant processos molt segurs i estables, reduint notablement els riscos de la seva producció, però això es fa a costa d'augmentar els riscos financers.
 
Producció Lean és un sistema de producció basada en el sistema implementat pel fabricant d'automòbils Toyota. Analitzant a les empreses que l'han instaurat s'observen uns resultats de fins a un 90% de millores en la reducció dels temps productius i fins a un 80% d'increment en els seus índexs de qualitat. 

  • El Mètode KAIZEN, l'objectiu fonamental d'aquesta tècnica de producció és la detectar, prevenir i eliminar els diferents tipus de deixalles.

Igual que el Just in time, és una de les eines que formen part de la Producció LEAN.

La tècnica Kaizen pot resumir-se com "Millora i més Millora", tot i tots han de millorar, el seu objectiu és obtenir la major qualitat al més baix cost.
La qualitat és el primer i per mitjà d'ella s'obtenen els més alts nivells de productivitat, fent possible la reducció de costos.

Opera a través de sis sistemes que configuren un tot indissoluble:

  • Gestió de qualitat total
  • Sistema de producció Just in time.
  • Manteniment productiu total.
  • Activitats en grups petits.
  • Desenvolupament de Polítiques laborals.
  • Sistema de suggeriments.


  • El Mètode de les cinc esses, és una tècnica de gestió de producció originària del Japó basada en cinc principis elementals, anomenada així per la primera lletra (en japonès) de cadascuna dels seus cinc etapes que s'han d'aplicar a qualsevol lloc de treball.
Seiri (Selecció). Separar innecessaris. Consisteix a identificar i separar els materials necessaris dels innecessaris i en desprendre d'aquests últims.
Seiton (Ordre). Situar necessaris. Consisteix a establir la manera en què s'han d'ubicar i identificar-se els materials necessaris, de manera que sigui fàcil i ràpid trobar-los, utilitzar-los i reposar-los.
Seisoo (Neteja). Suprimir brutícia. Consisteix a identificar i eliminar les fonts de brutícia, assegurant que tots els mitjans es troben sempre en perfecte estat operatiu.
Seiketsu (Estandarditzar). Senyalitzar anomalies. Consisteix en distingir fàcilment una situació normal d'una altra anormal, mitjançant normes senzilles i visibles per a tothom.
Shitsuke (Disciplina). Seguir millorant. Consisteix en treballar permanentment d'acord amb les normes establertes.

La implantació d'aquest mètode redunda tant en la productivitat com en la satisfacció dels empleats, que comproven que la seva implicació incideix directament en la millora de les condicions de treball. L'aplicació d'aquesta tècnica té un impacte a llarg termini.