1. Disseny d'un producte

La creació d'un determinat producte sorgeix a partir de la necessitat que tenen els consumidors de satisfer una necessitat, o bé les empreses provoquen aquesta necessitat entre els consumidors, impulsant-los a comprar un determinat producte.

Perquè el producte irrompi en el mercat cal que se segueixi un determinat procés, que s'inicia amb una anàlisi de mercat per verificar que el producte va a ser ben acollit pels consumidors i que hi haurà un potencial nombre de compradors que ho faran atractiu .

S'han de realitzar estudis de màrqueting que determinin el preu que els potencials consumidors estan disposats a pagar i que aquest resulti prou atractiu als productors.

Un cop s'ha comprovat la viabilitat del nou producte, es dóna pas al disseny que resultarà ser la manera de concretar una idea on s'incloguin: especificacions tècniques, plànols constructius, material de fabricació, costos de producció, ...

En aquest procés és necessari coordinar el treball entre especialistes de diferents camps, per tractar d'obtenir una visió completa del producte.


Dissenyadors industrials 

Imatge de Magnus Manske a Wikimedia . domini públic