1. Acord

Tres o més notes, tocades simultàniament formen un acord. Tradicionalment, els acords s'han construït sobreposant dues o més terceres.


Per exemple, les notes do-mi-sol formen un acord o tríada major. La nota que serveix de base per construir l'acord, rep el nom de fonamental. Les altres notes reben el nom de l'interval que formen amb relació a la fonamental:



Els acords es creen usant les notes d'una escala. A continuació poden veure els acords de tres notes o tríades creats amb l'escala de do major:

Diem que les tríades són majors si es formen d'una 3a major i una 5a justa. En les tonalitats majors trobem tríades majors en els graus I, IV i V:

Diem que les tríades són menors si es formen d'una 3a menor i una 5a justa. En les tonalitats majors trobem tríades menors en els graus II, III i VI (escrivim els graus en minúscula per assenyalar que són triades menors):

Diem que les tríades són disminuïdes si es formen d'una 3a menor i una 5a disminuïda. En les tonalitats majors trobem una tríada disminuïda en el VII grau (el nombre romà en minúscula seguit del o indica que la tríada és disminuïda):