1. Models i estructura d'exàmens

MODELS D'EXÀMENS

Estructura de l'examen d'Història del món contemporani

 

  • Estructura de l'examen

1. Cada prova constarà d'una gran pregunta 1 amb subapartats i la resta( 4 0 5 més).

2. A la pregunta 1 tindreu un exercici amb qüestions  referides a una font  ( text, mapa, organigrama, gràfic, sèrie estadística, fotografia, etc.).

    Heu de descriure  la font especificant si es tracta  d'una gràfica, un mapa, etc o bé resumir i citar les idees principals si es tracta d'un text.

    Heu de contextualitzar la font.

    Heu d'explicar les preguntes que fan referència a la font.

Valdrà 3 punts en total.

3. A la pregunta 2   tindreu un exercici amb qüestions  referides a una font  ( text, mapa, organigrama, gràfic, sèrie estadística, fotografia, etc.).

A la resta de preguntes tindreu un exercici amb qüestions orientades a definir i/o explicar termes,fets...etc.

 Recorda't:

- que hauràs de respondre les qüestions referides a cada apartat.

- que es valorarà la comprensió de conceptes històrics i les capacitats d'anàlisi  i de comunicació o síntesi de coneixements històrics.

- que es tindrà en compte aspectes  com : la claredat conceptual, l'ordre lògic i el rigor en l'exposició, la capacitat d'argumentació, comprensió i comunicació dels coneixements,

  la riquesa del llenguatge (especialment pel que fa a la utilització del vocabulari específic de la història), la correcció gramatical, la presentació, la cal·ligrafia llegible...etc.

4. Entre les preguntes dels dos exercicis de cada apartat es procurarà, en la mesura del possible, que estiguin presents aquells fets  treballats a l'aula.