1. Lesions posturals

1.1. Músculs implicats

Vegem alguns músculs que intervenen i dels que ja n'hem parlat al lliurament anterior.

a) Cara

Són molt importants en el cas dels músics d'instruments de vent. Tant si és vent-fusta (Flauta Travessera, Clarinet, Saxòfon, Oboè i Fagot) com vent-metall (Trompeta, Trompa, Trombó i Tuba).

Estan implicats molts músculs, però en destaquem el múscul orbicular (controla el moviment de la boca) i el múscul buccinador (per bufar).


múscul orbicular de la boca           múscul buccinador   Font Wiquipedia.

b) Coll

Al coll hi ha molts músculs que s'insereixen directament a la columna vertebral, als ossos del crani, a l'estèrnum o a la clavícula.

De tots ells, en destaquem:

  • l'esternoclidomastoïdal, que en realitat són dos músculs que segons com es contrauen permeten la flexió del cap, l'extensió del cap o la rotació del colli el cap. En aquesta animació ho podem veure.
  • els músculs escalens permeten la flexió lateral del coll i a més participen en la respiració, en elevar la primera costella durant la inspiració. 



c) Espatlla 

Hi ha diversos músculs i tots participen el moviment dels braços. Els més importants són: deltoidespectoral, dorsal i trapezi.

  

              tòrax vista anterior                 tòrax vista de posterior

d) Braç 

Bàsicament hi ha implicada una parella de músculs antagonista:

  • El bíceps braquial intervé en la flexió i supinació de l'avantbraç.
  • El tríceps braquial intervé en l'extensió del braç.



e) Avantbraç i mà 

Hi ha músculs molt importants que mouen la mà i els dits. en els músics aquests músculs són molt importants, ja que els moviments fins de la mà intervenen en la interpretació musical amb molts instruments. 
Els músculs flexors intervenen en la flexió de la mà i dels dits. 
Els músculs extensors fan possible la extensió del canell i dels dits.