7. La Calculadora

Fraccions en la calculadora

Podem operar les fraccions en la calculadora científica fent ús de les tecles següents (dependrà del model de la calculadora, tindrem un o altra tecla):

Tecla abc calculadora científica Tecla fraccions calculadora científica

En el primer cas cal prémer aquesta tecla entre numerador i denominador.

En el segon cas cal prémer primer la tecla i omplir la fracció en pantalla movent-nos amb la tecla avall o amunt (tecles amb fletxes).

En els dos casos cal treballar conjuntament amb la tecla Shift Tecla Shift calculadora científicasi obtenim fraccions impròpies.

Exemples:

Simplificar. Posem la fracció  \dfrac{30}{24} i premem la tecla igual i obtindrem la fracció irreductible.

Operacions. Introduint les fraccions com s'ha comentat anteriorment podem fer les operacions amb fraccions. En cas que siguin necessari també podem utilitzar les tecles de parèntesiParèntesi en la calculador científica.

Decimals en la calculadora

Fent ús de la tecla del punt decimal Punt decimal en la calculadora científica podem operar amb nombres decimals de forma molt fàcil. Recordem que la calculadora treballa amb la notació anglosaxona pel separador decimal, per això no ens apareix la coma decimal sinó el punt. Així i tot, la majoria de calculadores es poden configurar perquè mostrin en pantalla la coma decimal.

Imatges extretes de fotos de calculadores científiques de Rafael Javier i kostkarubika005 a Pixabay

Calculadora projecte Descartes

Etiquetes: