EL NOSTRE EX-ALUMNE ROGER FERRAN PARTICIPA REPRESENTANT A ESPANYA EN EL CONCURS DE JOVES CIENTÍFICS DE LA UNIÓ EUROPEA (EUCYS)

EL NOSTRE EX-ALUMNE ROGER FERRAN PARTICIPA REPRESENTANT A ESPANYA EN EL CONCURS DE JOVES CIENTÍFICS DE LA UNIÓ EUROPEA (EUCYS)

par Jaume Carles,
Nombre de réponses : 0

Els EUCYS - E uropea Unión C ontest de J oves S us científics és una iniciativa de la Comissió Europea que es va crear el 1989 amb l'objectiu de promoure la cooperació i l'intercanvi entre científics joves i guiar-los cap a una futura carrera en la ciència i la tecnologia.

L'esdeveniment és una exposició anual dels millors treballs desenvolupats per joves científics en diversos camps de la ciència, sinó que permet a les millors ments dels joves de diferents països per comparar les idees i admirar el treball de l'altre, així com de competir uns amb altres a nivell europeu; per tant és de gran interès per a les comunitats internacionals i locals, així com de la premsa.

El EUCYS és, a més, una oportunitat perquè els joves científics que han guanyat prestigi en els seus països d'origen per conèixer altres persones amb habilitats i interessos similars, i ser guiats per alguns dels científics més destacats a Europa. El resultat és un suport significatiu per la Comissió Europea dels treballs i el desenvolupament assolit en cada país participant, que s'espera serà orientar i promoure més i més joves a les carreres científiques i tecnològiques.

Un concurs internacional, el EUCYS cau dins de les activitats de ciència i societat que són administrats per la Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea, i que s'esforcen per construir una relació harmoniosa entre l'activitat científica i la societat europea en el seu conjunt. 

Aquest any l'EUCYS s'ha realitzat a Praga, entyre el 20 i el 25 de setembre de 2013. En Roger va participar pel seu treball de recerca de Batxillerat "L'aranès i el gardiol: estudi fonètic de dues varietats de l'occità".

En les següents imatges podem veure una fotografia de conjunt dels participants i una altra d'en Roger al seu stand de presentació.

equip%20espanyol.jpg

 

roger.jpg