Els treballs de Big Data i Ciència Ciutadana del B7, entre els millors de Catalunya

Els treballs de Big Data i Ciència Ciutadana del B7, entre els millors de Catalunya

per Institut B7 -
Nombre de respostes: 0

El Treball de Recerca de Batxillerat "El naixement d'un model" de José Carrasco ha tornat a ser distingit com un dels millors de Catalunya. Recentment ha estat reconegut amb el Premi Recerca Jove, que recompensa l’esforç dels alumnes i centres escolars que animen els estudiants a endinsar-se en la investigació científica. Recordem que amb aquest treball de models estadístics, tutoritzat pel professor Francisco Pons, José Carrasco ja havia obtingut el segon premi del Concurs UB - Santander de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona i menció en el Premi Poincaré per la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya.


D'altra banda, els alumnes Ferran Gallardo, Martí Gómez, Joan Marc Mateo i Víctor Moreno han rebut la distinció del millor projecte dels desenvolupats en el programa EduCaixa Next. Aquest programa consisteix en una "incubadora" en la que experts del món de l'empresa i la tecnologia mentoritzen els millors projectes de Big Data en la seva transformació cap a una "strat-up" amb viabilitat tècnica i econòmica. Box2box és un projecte de mobilitat basat en un sistema expert d'adquisició i gestió de dades que permet als conductors localitzar, en temps real, llocs d'aparcament que queden lliures als carrers de la nostra ciutat.


A 4t d'ESO dos projectes Big Data i un de Ciència Ciutadana de l'Institut es van classificar per la final del Challenge EduCaixa, d'entre més de mil treballs presentats. David Alcaide, Marc Mancilla i Maria Roldán van estudiar la correlació entre el comportament del sector turístic a Catalunya en referància a les diferents onades de la COVID. Ferran Ayuso, Ivan Mansilla. Otger Mas i Joan Montanyà van constatar el diferent comportament dels preus de combustible i la contaminació en diferents regions d'Espanya durant el confinament. Blanca Delgado, Mariona Garcia, Jana Mañé i Talita Marcos de Lima van fer un estudi de temàtica STEAM sobre les alteracions provocades pels canvis d'hàbits alimentaris com a resultes de la situació de confinament i van fer recomanacions de com evitar-les.