7. Hàbits saludables.

El noi comenta que és saludable menjar un entrepà i la noia, que es creu que l'esport millora la memòria i la creativitat.



Productora del vídeo: "Egarsat Mutua".


Per al bon funcionament del nostre cos cal mantenir una sèrie d’hàbits que ajuden a tindre un cos sa i, en conseqüència, una millor qualitat de vida.

1.- Dieta equilibrada. El nostre cos necessita de proteïnes, glúcids, lípids, vitamines i sals minerals gairebé a diari i en quantitats determinades per al bon funcionament. Un excés o defecte d’algun tipus de nutrient pot provocar malalties de diferents tipologies. Al ser un punt molt important, es tractarà particularment al final d’aquest apartat.

2.- Fer esport ajuda a mantenir l’equilibri metabòlic del cos i ajuda a l’eliminació d’elements nocius així com a millorar el reg sanguini i incrementar la capacitat pulmonar.

3.- Beu molta aigua. Un adult necessita beure al voltant de dos litres diaris. El nostre cos  pot arribar a tindre un percentatge d’aigua del 70% quan som petits, i del 50% en edat avançada. L’aigua és tan important, que es pot sobreviure una setmana sense menjar, però tan sols dos dies sense beure aigua.

4.- Tingues un bon hàbit d’higiene personal. Evitaràs malalties per infeccions a causa de la brutícia. Recorda rentar-te les mans abans de cada menjar i raspallar-te bé les dents.

Hi ha molts més consells, com: evitar el fum i la pols, dormir les hores necessàries, anar a la consulta del metge per fer revisions periòdiques de la boca, dels ulls..., protegir-se de l’excés de la radiació solar, portar el calçat adequat,... Però aquestes quatre són les més importants.


En vols saber més?

Aquest vídeo es diu: "La salut i l'esport". i explica alguns hàbits que s'han de deixar a banda i canviar-lor per altres més saludables.


Productura del vídeo: "Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA".


Et toca a tu.