8. Engolim i després... (resposta).

Fins ara, has pogut aprendre els aparells que intervenen en la nutrició per separat, però dins del cos, tot està junt i ben organitzat: a sota del diafragma hi ha l’estómac,  el cor està entremig dels dos pulmons, els ronyons...


Tasca: Tots els aparells que intervenen en la nutrició.

En grups de quatre, us heu de baixar l’arxiu... que és aquest dibuix

.

Fareu quatre còpies i a cadascuna heu de dibuixar un dels quatre aparells que participen en el procés de la nutrició, sent el resultat similar a aquest exemple.




Seguidament, retallareu únicament els aparells de cada silueta i les ajuntareu en una sola.




Els dibuixos mostrats són aproximats i el resultat no és del tot exacte. Per això, abans de començar, heu de buscar informació per a poder situar correctament cada òrgan al lloc corresponent.

 Com a tasca, heu d’enviar una fotografia del muntatge final i, opcionalment, també podeu enviar una foto de cada aparell dibuixat per separat.




Resposta a la pregunta: Engolim i després...

 Recordes aquest pensament?

 

L’aigua està considerada com un aliment ja que participa activament en tot el procés de la nutrició. A més, és un element important en el transport dels nutrients al ser un component fonamental del plasma sanguini. És també indispensable en la suor i en l’aparell excretor per a poder expulsar els elements nocius del cos, així com també participa en tot el procés de la digestió fent que al final, concretament a l’intestí gruixut, el mateix cos l’absorbeixi del quil. Finalment, les fosses nasals humidifiquen (afegeixen aigua) a l’aire que s’inspira per a evitar ressecar l’aparell pulmonar.

 

Però què passa amb l’aliment que engolim?

La resposta és a l’introducció del tema: “Els quatre aparells treballen de manera conjunta. Per a que l’aparell digestiu pugui funcionar, necessita de l’oxigen que proporciona l’aparell respiratori i que és transportat per l’aparell circulatori. L’aparell excretor té la funció de recollir i expulsar les substàncies que han estat processades”.


Estàs a punt?

Abans de començar, repassa tot el tema : "La nutrició", i contesta el qüestionari.

Aquesta activitat no és avaluable però sí que te pot ajudar a saber quin coneixements necessites tornar a repassar.

El pots fer totes les vegades que vulguis abans de passar al qüestionari d'avaluació.

   Autoavaluació.


AVALUA'T

Aquesta activitat ÉS AVALUABLE  i tan sols tindràs una oportunitat per a fer el qüestionari amb un límit de temps de 20 minuts.

Abans de començar, repassa tot el tema : "La nutrició", i i si no ho tens segur, pots fer l’autoavaluació totes les vegades que vulguis.

   AVALUACIÓ