3r. CONTROL DE MADURACIÓ 2022

3r. CONTROL DE MADURACIÓ 2022

per Jordi Nolla -
Nombre de respostes: 0

El passat dimarts 9 d’agost, l’Adrià Cañisá, l’Eudald Guillen, el Carles Rafecas i el Pau Segado van portar a terme el tercer control de maduració del raïm de les vinyes de l’escola. Els resultats de les anàlisis de 4 varietats blanques i 4 de negres s’exposen a la taula adjunta. Al mateix temps, a la gràfica 1, es representa el grau alcohòlic probable (GAP) en funció de la data de control de maduració (varietats sotmeses a més d’un control), en la que es pot veure l’increment del GAP en funció del temps. A la gràfica 2 es mostra l’acidesa total sulfúrica (ATS) i pH en funció de la data de control de maduració. Es pot observar un decreixement en l’ATS en funció del temps, així com una tendència del pH cap a valors menys àcids. El proper control es durà a terme el proper dimarts 16 d’agost.

Taula de resultats de les anàlisis


 

Gràfica 1. GAP de mostos d’algunes varietats en funció de la data de control de maduració


Gràfica 2. ATS i pH de mostos d’algunes varietats en funció de la data de control de maduració. Els valors obtinguts d’ATS s’han representat units per una línia discontínua. Els punts sense línia representen el pH de les mateixes varietats.


Presa de mostra de raïm de la varietat Syrah


Determinació del pH de mostos mitjançant potenciometria