QUART CONTROL DE MADURACIÓ VEREMA 2019 (20/08/2019)

QUART CONTROL DE MADURACIÓ VEREMA 2019 (20/08/2019)

per Benjamí Mercader -
Nombre de respostes: 0

El control de maduració realitzat aquest passat dimarts pels alumnes Aitor Carrión, Raquel Correas, Oriol Ollé, Ferran Poch i Miquel Ruano ha donat com a resultats:


Pes 100 baies

ºGP

ATS

pH


(gr)

(% v/v etanol)

(g H2SO4/L)


Chardonnay (nou)

132,7

11,9

4,4

3,3

Chardonnay (extern)

133,1

11,0

4,5

3,2

Chenin

113,7

10,4

5,2

3,1

Incrocio Manzoni

100,3

10,1

10,3

3,0

Macabeu (nou)

 78,5

 5,3

11,2

2,7

Macabeu (vell)

101,0

 6,3

9,9

2,8

Merlot (jove)

100,9

10,3

4,7

3,2

Merlot (vell)

122,3

11,7

4,6

3,3

Moscatell gra petit

126,7

 8,9

3,9

3,2

Syrah

156,9

 9,9

5,6

3,1

Ull de llebre blanc

114,3

 9,9

5,5

3,1

Ull de llebre negre

161,9

10,4

4,8

3,2

 

La maduració continua el seu curs més pausat que altres anys.

L’evolució de la maduració fenòlica, ara amb el verol plenament finalitzat, dona un resultat de (mètode ITV):

Merlot (jove) A520= 0,59, IP= 21.

Merlot (vell) A520= 0,63, IP= 35.

Syrah A520= 0,65, IP= 22.

Ull de llebre A520= 0,64, IP= 31.

El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració.

A la imatge un raïm de Chardonnay esperant ser collit.

Chardonnay