QUART CONTROL DE MADURACIÓ VEREMA 2018

QUART CONTROL DE MADURACIÓ VEREMA 2018

per Benjamí Mercader -
Nombre de respostes: 0

El control de maduració realitzat aquest passat dimarts pels alumnes Eva Carmona, Noemí García, Blai Herrera, Ferran Pons, Luís Ramos, Albert Torrents, Guillem Vila i Laia Vives ha donat com a resultats:

Pes 100 baies

ºGP

ATS

pH

Chadonnay (jove)

142,0

12,1

4,2

3,3

Chenin

125,2

10,2

5,3

3,2

Macabeu

148,2

7,8

6,0

2,8

Merlot (jove)

122,6

10,4

4,7

3,2

Merlot (vell)

170,5

11,4

5,0

3,5

Moscatell gra petit

141,4

 8,4

3,9

3,4

Syrah

157,5

10,2

6,0

3,2

Tempranillo blanc

82,1

 7,8

5,5

3,1

Xarel·lo (jove)

183,4

 8,4

7,6

2,9

Xarel·lo (vell)

175,1

 7,7

6,8

3,0

 

La maduració s’ha desaccelerat aquest setmana, i les pluges han alterat la maduració.

L’evolució de la maduració fenòlica, ara amb el verol plenament finalitzat, dona un resultat de (mètode ITV):

Merlot (jove) A520= 0,34, IP= 16.

Merlot (vell) A520= 0,65, IP= 27.

Syrah A520= 0,49, IP= 20.

El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració.

A la imatge els mateixos raïms de Chardonnay i Syrah de la setmana passada.

Chardonnay - Syrah