El control de maduració realitzat pels alumnes Nil Font, Martí Ibáñez, Frank Rauet i Mar Serrano ha donat com a resultats:
Pes 100 baies |
ºGP |
ATS |
pH |
|
Chardonnay (jove) |
63,9 |
9,7 |
6,9 |
3,1 |
Chardonnay (vell) |
65,8 |
7,8 |
9,9 |
3,0 |
Chenin |
34,5 |
4,9 |
20,8 |
2,6 |
Incrocio |
59.6 |
4,6 |
21,3 |
2,6 |
Macabeu |
58,0 |
≈2 |
18,6 |
2,7 |
Merlot (jove) |
45,5 |
5,8 |
13,0 |
2,8 |
Merlot (vell) |
41,4 |
6,2 |
13,8 |
2,7 |
Syrah |
42,2 |
6,5 |
17,5 |
2,7 |
Ull de llebre |
56,1 |
7,7 |
8,3 |
2,9 |
Tal com comentàvem la setmana passada, les baies són molt petites, difícilment assoliran la mida habitual.
Les varietats negres estan començant el verol i encara no té massa sentit realitzar l’anàlisi de maduració fenòlica. Sols l’hem fet en el Merlot per practicar la tècnica. El resultat (mètode ITV) ha estat:
Merlot (jove) A520= 0,13, IP= 61.
El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració. En relació a la collita passada anem clarament endarrerits, caldrà estar atents a la meteorologia.