SEGON CONTROL DE MADURACIÓ 2016

SEGON CONTROL DE MADURACIÓ 2016

per Benjamí Mercader -
Nombre de respostes: 0

El control de maduració realitzat pels alumnes Nil Font, Martí Ibáñez, Frank Rauet i Mar Serrano ha donat com a resultats:

Pes 100 baies

ºGP

ATS

pH

Chardonnay (jove)

63,9

9,7

6,9

3,1

Chardonnay (vell)

65,8

7,8

9,9

3,0

Chenin

34,5

4,9

20,8

2,6

Incrocio

59.6

4,6

21,3

2,6

Macabeu

58,0

≈2

18,6

2,7

Merlot (jove)

45,5

5,8

13,0

2,8

Merlot (vell)

41,4

6,2

13,8

2,7

Syrah

42,2

6,5

17,5

2,7

Ull de llebre

56,1

7,7

8,3

2,9

 

Tal com comentàvem la setmana passada, les baies són molt petites, difícilment assoliran la mida habitual.

Les varietats negres estan començant el verol i encara no té massa sentit realitzar l’anàlisi de maduració fenòlica. Sols l’hem fet en el Merlot per practicar la tècnica. El resultat (mètode ITV) ha estat:

Merlot (jove) A520= 0,13, IP= 61.

El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració. En relació a la collita passada anem clarament endarrerits, caldrà estar atents a la meteorologia.