• Mas Bové és una escola pública del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, situada al terme municipal de Constantí (Tarragonès).

    La nostra missió consisteix en garantir la qualificació professional de les persones que volen desenvolupar o desenvolupen la seva activitat en el sector agroalimentari, mitjançant una formació que els faciliti la inserció en el món laboral i els capaciti per afrontar amb èxit la seva tasca com a professionals d’aquest sector.

    Aquest projecte de formació es fonamenta en la integració dels àmbits de la formació a distancia, de la formació contínua (presencial i semipresencial), i de la transferència tecnològica.


Cursos disponibles

La mel és un producte alimentari de propietats excepcionals, que aporta carbohidrats, aigua, minerals, àcids, vitamines i enzims necessaris per al nostre desenvolupament. El nostre país és productor de mel i malauradament, avui en dia, hi ha cert desconeixement sobre les diferents mels que existeixen al mercat per part de la societat del nostre país. Els consumidors, en general, desconeixen les propietats de cada tipus de mel, desconfien sobre la seva qualitat i els manquen criteris per a la seva elecció.

Amb aquest curs estudiarem aquest aliment i donarem les nocions bàsiques teòriques i pràctiques per a les persones que vulguin iniciar-se en la valoració de la qualitat de mel, o bé millorar-ne els coneixements.


La creació d'una botiga virtual és un moment crucial en l'estratègia d'una empresa agroalimentària i cal conèixer quins són els punts bàsics que cal tenir en compte per tal de tenir èxit.

Aquest curs té com a objectiu guiar l’alumnat en aquest procés, proporcionant coneixements essencials sobre el canal digital i explorant el paper vital del comerç electrònic en l'estratègia empresarial. Durant la formació, l'alumnat treballarà amb l'eina WordPress per crear la seva pròpia botiga en línia, centrant-se en aspectes pràctics com els fonaments dels sistemes d'allotjament web i l'exploració dels diferents tipus de productes que es poden oferir. A més, s'abordarà la configuració d'enviaments, impostos i la passarel·la de pagament.

Amb aquest curs, aspirem a dotar els alumnes amb les eines necessàries per afrontar amb èxit el repte de la creació i gestió d'una botiga virtual en l'entorn empresarial agroalimentari.


Tens clara quina és la teva marca? Saps quina és la imatge que vols transmetre del teu negoci als teus clients? Saps quina estatègia és la més adequada?

Amb aquest curs t'ajudamre a crear una estratègia personal d'autopromoció creativa, basada en els objectius que vulguis assolir tant a nivell personal com professional. També coneixerem quines són les eines necessa`ries per fer-se visible en un món cada vegada més competitiu.

L’apicultura és una activitat de creixent interès. La producció de mel i altres productes apícoles fan que aquesta activitat tingui una importància fonamental per al desenvolupament rural i l’equilibri ecològic, contribuint a la biodiversitat del planeta. La complexitat actual en la cura i el manteniment de les abelles de la mel exigeix a l’apicultor tenir un coneixement molt important sobre l’activitat apícola que està duent a terme.

Aquest curs és una introducció al món de l’apicultura, de manera que és un curs adreçat a apicultors amb coneixements bàsics d’apicultura, nous apicultors o joves incorporants.

Durant el curs es visitaran diferents apicultors professionals per mostrar millor la realitat del sector. Les sessions s'han distribuït de manera que es podran veure totes les tasques anuals, des de la preparació d'arnes fins a la multiplicació de colònies o la collita de la mel.

Coneixerem la biologia de les abelles, les feines de l'apicultor així com també els productes que es poden obtenir.

L’apicultura és una activitat de creixent interès. La producció de mel i altres productes apícoles fan que aquesta activitat tingui una importància fonamental per al desenvolupament rural i l’equilibri ecològic, contribuint a la biodiversitat del planeta. La complexitat actual en la cura i el manteniment de les abelles de la mel exigeix a l’apicultor tenir un coneixement molt important sobre l’activitat apícola que està duent a terme.

Aquest curs és una introducció al món de l’apicultura, de manera que és un curs adreçat a apicultors amb coneixements bàsics d’apicultura, nous apicultors o joves incorporants.

Durant el curs es visitaran diferents apicultors professionals per mostrar millor la realitat del sector. Les sessions s'han distribuït de manera que es podran veure totes les tasques anuals, des de la preparació d'arnes fins a la multiplicació de colònies o la collita de la mel.

Coneixerem la biologia de les abelles, les feines de l'apicultor així com també els productes que es poden obtenir.

La mel és un producte singular on el consumidor cada dia valora més la seva qualitat. I un dels paràmetres bàsics per a obtenir una mel de qualitat és les flors de les que s’alimenten les abelles.

Conèixer la flora i les floracions, la seva distribució temporal i geogràfica, el seu interès com a font de nèctar i/o pol·len i altres qüestions relacionades amb la botànica sempre ha estat de vital importància per a u na correcta gestió de l’explotació apícola, i amb el canvi climàtic encara més. Tampoc podem oblidar que aquest coneixement també ens permet conèixer i tipificar els productes apícoles: mel, pol·len i pròpolis.

Oferim aquest curs per intentar donar resposta a les necessitats de formació dels professionals que volen augmentar les possibilitats i capacitats de la flora apícola a l’hora de triar assentaments fixes o rutes de transhumància però també, i especialment, als joves que s’incorporen a l’apicultura i altres persones interessades en conèixer el funcionament de les comunitats vegetals des del punt de vista de la pol·linització.


La bioseguretat és el conjunt de pràctiques de maneig dissenyades per prevenir l’entrada i transmissió d’agents patògens que poden afectar a la sanitat en les granges avícoles. La instauració d’un programa de bioseguretat és una part fonamental de qualsevol empresa avícola ja que proporciona un augment de la productivitat de la granja i un augment en el rendiment econòmic.

És bàsic poder dissenyar un pla de bioseguretat que contempli tots i cada un dels punts crítics d’una manera rutinària i que permeti controlar i fer el seguiment d’una forma controlada de totes les mesures de bioseguretat.

En aquest curs farem un repàs a tots els punts bàsics que cal tenir en compte per establir un pla de bioseguretat i al mateix temps veurem quines són les malalties amb més incidència en avicultura i quin paper hi juga la bioseguretat per tal de reduir-les al màxim de les nostres explotacions.


La mel és un producte singular on el consumidor cada dia valora més la seva qualitat i un dels paràmetres bàsics per a obtenir una mel de qualitat és l’estat sanitari de les abelles així com el sistema productiu escollit.

La producció agrària ecològica és un sistema de producció amb bases tècniques i normatives pròpies que tenen com a objectiu principal obtenir aliments de màxima qualitat sense utilitzar substàncies químiques de síntesi ni organismes modificats genèticament

L’apicultura és una activitat ramadera important per que fa a la protecció mediambiental i a la producció agroforestal mitjançant l’acció pol·linitzadora de l es abelles La condició de ”productes ecològics” està estretament vinculada tant a les característiques del tractament de les arnes com a la qualitat del medi ambient i les condicions d’extracció, elaboració i emmagatzematge dels productes.

Aquest curs s’adreça a apicultors ja iniciats que volen millorar la capacitat productiva i la salut de les seves arnes, alhora que millora la seva formació en apicultura ecològica.



L'aigua és l'ingredient principal en el procés d'elaboració de cervesa. La composició mineral, els possibles tractaments i remineralitzacions determinen en gran mesura el perfil organolèptic i l'eficiència del procés.

D’altra banda, l'aigua és un element també imprescindible per la neteja i desinfecció de tots els equipaments del procés d'elaboració.

Aquest curs aborda una visió global de l'aigua dins les petites productores de cervesa del país.

Totes aquestes sessions estaran conduïdes per experts en cada una de les seves àrees en format en línia per tal de fer-les accessibles a tots els professionals i es realitzarà una sessió pràctica presencial d’anàlisi d’aigües on els assistents podran treballar amb les seves aigües.



Les instal·lacions de les fàbriques de cervesa, tan petites com de mida mitjana, tenen una complexitat tècnica elevada. Per senzill que sigui el seu procés productiu, la quantitat de materials i maquinària és elevat. El requeriments de neteja, desinfecció i manteniment d’aquestes instal·lacions requereix de coneixements múltiples en àrees molt diverses.

 Aquest curs té com a objectiu dotar de criteris tècnics, experiència i resolució de dubtes i problemes als professionals del sector.

 Totes aquestes sessions estaran conduïdes per experts en cada una de les seves àrees en format en línia per tal de fer-les accessibles a tots els professionals. 

Finalment, es realitzarà una sessió pràctica en una instal·lació cervesera on es podran visualitzar les temàtiques treballades al llarg del curs.


curs per a la realització de tasques vinculades al curs FIC EDC22 - ESC Agrària