El Vern participa en la commemoració del Dia Internacional contra la violència de gènere

El Vern participa en la commemoració del Dia Internacional contra la violència de gènere

de Administrador/a a8058969 -
Número de respuestas: 0

ACTE CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

En motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, alumnat i professorat de l'institut El Vern, com a representants de tota la comunitat educativa del centre, han participat en l'emotiu acte que ha tingut lloc dimecres dia 25 de novembre del 2015, a les dotze del migdia, davant l'Ajuntament de Lliçà de Vall. 

Josep Serra, alcalde de la localitat, ha obert l'acte amb un parlament i amb la lectura d'uns versos de la interessant poeta i música olotina Concepció Carreras Pau. Després, delegats i delegades de primer a quart de l'ESO (Miquel Carreras, Núria López, Albert Just, Marta Usero, Marina Gil, Paola López, Mar Cárdenas, Xavier Piguillem, Oriol Navarrete, Pau Sansa, Clàudia Nieto, Olau Agramunt, Núria Grau, Carla Nieto, Dani Pérez, Paula Llacuna, Noemí Torrecillas i Clàudia López) han llegit textos breus de reflexió al voltant del tema. I, tot seguit, les alumnes de tercer de l'ESO Júlia Picazo (veu) i Carla Nieto (veu i guitarra) han interpretat, amb una sensibilitat extraordinària, la cançó "Mujer de las mil batallas", de Manuel Carrasco. 

JÚLIA I CARLA

L'acte ha estat tancat amb un minut de silenci per part dels assistents i amb uns mots d'agraïment del mateix alcalde.


El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, tres activistes polítiques, el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Adela (Dedé) Miraval és l’única germana que va sobreviure, i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Font: http://dones.gencat.cat/ca/temes/violencia_masclista/dia_internacional/

394 palabras