La nova maqueta - La utilitzem al centre?  Final

  • Hola!
    Fa uns dies vaig intal·lar la maqueta 1.3 a l'espai phobos del meu institut, just quan acabava de sortir la versió 2.0. Vaig pensar que era millor instal.lar aquella versió per què potser la nova encara no és prou estable i si surt algun problema de funcionament no sabria si és la meva incompetència o un error de la maqueta. He parlat amb un company que fa la formació i m'ha dit que utilitzen la nova maqueta. Sembla que hi ha forces diferències. Què m'aconselleu? Que abans de començar a treballar-hi canvii la versió? Si no ho faig, em serà fàcil fer l'actualització d'aquí a un temps, quan ho tingui tot configurat i a la mida de les necessitats del centre?

    Espero que em digueu alguna cosa abans de seguir treballant.

    Gràcies.

    Salutacions,

    Maite Garcia
  • Hola Maite,
    Encara que sempre és recomanable (per començar) agafar una versió estable, testejada i documentada de qualsevol projecte, crec que just ara ens trobem en una situació força especial: La maqueta 2.0 és més que una nova versió de la 1.3 ja que la plataforma ha sofert grans canvis (i així, una actualització automàtica posterior no és tan evident) i, d'altre banda, si mires els post d'aquest fòrum veuràs que la situació del servidor phobos és molt delicada.
    No hi ha cap vareta màgica, ja que res és blanc o negre i que tot depén de la vostra situació (quan és vol implantar en el centre, temps i ganes per a dedicar-li, ...). Així, si no corre pressa i, sobre tot, si tens ganes de posar-t'hi la meva recomanació és:
    -No fer servir phobos (ja que pot ser una solució definitiva). Pots començar en local. Als cursos tens tota la documentació (windows o linkat) i pots fer-la amb un portàtil i així tenir autonomia de treball, o en un equip del centre i poder accedir des dels altres ordinadors del centre.
    -Utilitzar la maqueta 2.0. Les correccions que es facin seran fàcilment aplicables i podràs treballar a fons (canvis en els entorns visuals,...).
    -Mentre vas fent el procés anterior, pots anar muntant un servidor web al centre. No és tan complicat com sembla i tampoc es necessita un equip super-potent. Aquí no val Windows. Si ho fas amb Linkat ho tens documentat. De fet, no és gaire diferent a muntar la maqueta en local amb linkat; només cal mirar el tema de les ips i redirecció del router i, més endavant, muntar un servidor ftp.

    Com et deia, aquest camí no és el més curt (tampoc és molt més llarg que l'altre) però et donarà autonomia total per al teu treball.
    Atentament,
    Joan
  • Hola Maite,

    Si comenceu des de zero us recomano utilitzar la 2.0 ja que els avantatges són molts. Heu de ser conscients, però, que hi ha errors i que no tot funciona prou bé. Durant la setmana vinent publicarem l'RC2 amb un munt d'errors corregits i explicarem com passar de la RC1 a la RC2.

    Cordialment,

    Albert
  • Hola!

    Moltes gràcies per les vostres aportacions. M'heu convençut: tot i que tinc instal·lada la versió 1.3, abans de fer res l'esborraré de l'espai phobos i intal·laré la versió 2.0. De moment treballaré amb l'espai phobos per aprendre'n. El tema de fer un servidor web al centre, ... ara mateix el veig complicat, ja tinc prou feina per aprendre a configurar la intranet. Si després la feina que faig al phobos no em serveix per problemes d'aquest espai, hauré aprés, i tornar-ho a fer ja en serà més fàcil.

    Una pregunta: per canviar la versió de 1.3 a 2.0 l'únic que haig de fer és esborrar de l'espai remot la maqueta i pujar la nova, modificant els dos fitxers tal com vaig fer? Cal tocar alguna cosa de la base de dades?

    Gràcies per tot,

    Maite Garcia
  • Hola Maite. Algun apunt:
    -Millor posar tot a zero: esborrar tots els fitxers i esborrar també totes les taules de la bd.
    -Si comences amb phobos no només aprendràs, sinó que després podràs restaurar la intraweb al servidor que vulguis. Així, podràs aprofitar la feina totalment.
    -Em sembla molt bé anar per passos. Jo mateix t'hauria recomanat phobos abans dels últims problemes (i la meva recomanació d'ara és perquè tot apunta a que no hi ha una solució molt a la vista). Només comentar-te (per a fer a estones si vols) que el tema d'instal-lar en local no és gaire complicat (si no has tocat linux, pots fer-ho amb windows (easyphp) i gairebé es limita instal·lar un programa). En fer-ho en local, a més dels problemes de phobos, et permet manegar tot el tema del ftp (que ara et triga molt i de vegades no pugen bé els fitxers) d'una forma molt còmode i ràpida (copiar i enganxar fitxers).
    Atentament,
    Joan
  • Hola de nou!

    Ja ho he esborrat to i he instal·lat la nova maqueta 2.0 a l'espai phobos.

    Moltes gràcies per tot,

    Maite

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 30 minuts.

Avís legal
footer_right