Possible alternativa al Picasa i dubtes generats

Possible alternativa al Picasa i dubtes generats

per XAVIER FALCO GRES -
Nombre de respostes: 4

A l'Institut Joan Brudieu hem volgut fer proves substitutòries del Picasa a partir de la idea anunciada en aquest fil de conversa.

Hem creat una icona de capçalera amb el nom de Fotos que ens dirigeix a una pàgina on anirem penjant el títol de l'àlbum amb l'enllaç compartit cap a Google Fotos. Alhora hi afegim una miniatura d'una fotografia, a la manera de Picasa. Creem la nostra pròpia galeria de fotos!!

El problema és que primer ho hem fet a manera de taula, però aquesta no es redimensiona adequadament segons la grandària de l'aparell (tablet, mòbil, etc) ni de la pantalla de l'ordinador (més petita o més gran). Deixa part de la galeria fora de la vista ni deixa navegar correctament.

Els informàtics de l'institut ens han comentat que una forma adequada per crear la galeria de fotos és utilitzant capes flotants (<div style="float:left">).

Però per agilitzar l'escriptura del codi interessa més definir classes dins d'una etiqueta style (html5 ho permet dins de l'etiqueta body) però ens trobem que quan passem del mode text a mode visual el plugin elimina aquestes línies de codi i, per tant, elimina l'estil que nosaltres hem creat per a la nostra pàgina.

Hi ha alguna forma d'evitar-ho? (és a dir, sense haver d'escriure cada vegada l'estil a cada etiqueta) (galeria de fotos de l'institut Joan Brudieu)

Moltes gràcies per l'ajuda

Xavier Falcó


En resposta a XAVIER FALCO GRES

Re: Possible alternativa al Picasa i dubtes generats

per XAVIER MELER GUTIERREZ -

Hola Xavier, 

Pots definir un estil dins d'un giny de text. Si vols que apliqui només a una pàgina, el pots ficar en un giny de barra lateral i després definir la visibilitat només per aquella pàgina. 

Si vols que apliqui a tota la web, pots ficar els estils en un giny de text al peu. 

No t'oblidis de obrir i tancar els estils dins del giny: 

<style>

.blocimg {
  float:left;
}

</style>

Com a suggeriment, et recomano no fer servir vores molt definides (no va amb l'estil de Nodes) i jugar amb els colors de fons del div. 

El color gris que he posat coincideix amb els colors de la paleta de Nodes, donant-li coherència. 



<style>

.blocimg {

    float: left;
    width: 180px;
    height: 200px;
    background-color: #E9E9E9;
    margin: 10px;
    text-align: center;
    font-size: 10px;

}

</style>

Salutacions,
Xavi

En resposta a XAVIER MELER GUTIERREZ

Re: Possible alternativa al Picasa i dubtes generats

per XAVIER FALCO GRES -

Hola,

Miro de seguir les teves observacions quant a la visibilitat del giny TEXT en què haig d'encabir l'estil i em trobo que no sé què posar-hi a la visibilitat.

Veig que haig de posar MOSTRA i em diu "si" i jo hi poso "Pàgina" i a continuació hi ha el verb "és" i un seleccionable on no sé què triar.

Què hi trio????

Moltes gràcies

Xavier Falcó

En resposta a XAVIER FALCO GRES

Re: Possible alternativa al Picasa i dubtes generats

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Xavier,

si voleu que els estils només apliquin a aquesta galeria heu posar-lo a la "Barra esquerra" i definir la visibilitat de la manera següent:

Si pel contrari voleu que afecti a tot el Nodes (interessant si voleu afegir moltes galeries amb el mateix estil) l'hauríeu de posar al "Peu" i no definir res de la visibilitat.

Pots trobar més informació sobre els ginys i la visibilitat a la PMF Visibilitat: com es defineix on es veuen els ginys?

Fins ara,

Mònica