Notícies d'ÀGORA

Novetats a Nodes: ja es poden reservar espais o equips!

Novetats a Nodes: ja es poden reservar espais o equips!

per Administrador/a Espai de suport -
Nombre de respostes: 0

L'actualització d’Àgora-Nodes que s'ha desplegat el 22 de setembre inclou les novetats següents:


Reserva d’espais o equips

ReservesAmb aquesta extensió podeu definir quins espais o equips estan disponibles als centres per reservar en dates determinades (puntuals o periòdiques).

  • El rol administrador haurà de crear els espais o equips que el centre té disponibles per a la seva reserva.
  • Els rols que podran afegir reserves són: administradors, editors, autors i professors.
  • En fer una reserva el sistema comprova la disponibilitat de l’espai o equip i en cas d’estar reservat no permet desar la reserva.


El rol professor s’ha creat expressament per a aquesta extensió però està previst que incorpori altres funcionalitats en un futur. Per assignar el rol professorat als usuaris es pot fer de diverses maneres:

  • Editar el perfil de l’usuari i a l’apartat rol triar “Professor”.
  • Tots els usuaris que estiguin als nodes de la xarxa privada “Professorat” i/o “Mestres” amb rol “Col·laborador” passaran a tenir aquest rol Professor de forma automàtica. A partir d'aquest moment, en donar d’alta un usuari a un d’aquests nodes de la xarxa privada (“Professorat” i/o “Mestres”" i/o node seleccionat per l'administrador), automàticament se li assignarà el rol de Professor. En cas de voler definir un altre node per defecte, es podrà fer des del Tauler | Opcions | General.

Podeu trobar més informació sobre aquesta extensió a la PMF Com funciona l'extensió "Reserves".


Calendari

CalendariL’antic calendari s’ha actualitzat a la darrera versió i incorpora canvis substancials tant pel que fa al seu funcionament com a la seva aparença. El més important a tenir en compte és el següent:

  • Desapareix la possibilitat de posar diferents calendaris a un giny. En cas de voler que el giny mostri diferents calendaris caldrà crear un Calendari agrupat.
  • Per cada tipus de visualització (graella o llista) s’ha de crear un calendari independent. El sistema ofereix la possibilitat de clonar calendaris i per tant, només cal clonar-lo i canviar-li la forma de visualització (graella o llista).
  • Els calendaris que tinguin definida visibilitat a categories o pàgines concretes (excepte portada) s’hauran de tornar a configurar, si no sortiran a totes les categories.
Podeu trobar més informació sobre els Calendaris a l'enllaç següent: https://sites.google.com/a/xtec.cat/ajudaxtecblocs/personalitzacio/giny-calendari-de-google


Exportador d’horaris i Gestor de calendaris

Es tracta de dues eines externes que, a partir d’un full de càlcul, permeten exportar a format web els horaris de cada grup, professor, assignatura o aula i actualitzar els calendaris del curs amb un sol clic respectivament. Les trobareu accedint al Tauler | Eines | Eines disponibles del vostre espai Nodes.