Comentaris a les entrades?

Comentaris a les entrades?

per Juan Rincón Casado -
Nombre de respostes: 11

El nostre nodes es farà sevir com a pàg. web del centre (fins ara a la intranet) i voldria desactivat els comentaris dels articles (penso que seria millor notícies). (una informació sobre preinscripció al batxillerat no caldria fer comentaris). Llavors he trobat desactivar comentaris a les entrades. Aquest  es el meu dubte:  un article, es una entrada?. I una pàgina, també es una entrada? 

En resposta a Juan Rincón Casado

Re: Comentaris a les entrades?

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Juan,

un article es el mateix que una notícia o una entrada, la pàgina seria diferent.

Pots desactivar/activar de forma individual per cada article o pàgina els comentaris fent clic a Opcions de pantalla (a dalt e tot quan s'està editant l'article o pàgina) i marcant la casella Discussió, un cop fet aixo, a sota de l'editor de text apareixerà una caixa on podràs marcar o desmarcar l'opció Permet comentaris.

Fins ara,

Mònica

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Comentaris a les entrades?

per FERRAN JIMENEZ SIMON -

Hola Mònica,

Nosaltres tenim unes quantes pàgines on apareix abaix la casella de Deixa un comentari, que no volem que hi surti (a cap pàgina) i a les Opcions de pantalla no hi ha marcat ni Discussió ni Comentaris, totes sembla que tinguin la mateixa configuració. Com és que a algunes pàgines apareix i d'altres no?. Gràcies,

Ferran

 

En resposta a FERRAN JIMENEZ SIMON

Re: Comentaris a les entrades?

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Ferran,

ens podeu enviar l'enllaç a un parell de pàgines que es comportin difrent i ens ho mirem?

Feu una ullada també a aquesta entrada de fa unes setmanes a veure si us ajuda: http://educaciodigital.cat/moodle/moodle/mod/forum/discuss.php?d=63806

 

Fins ara,

Mònica

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Comentaris a les entrades?

per FERRAN JIMENEZ SIMON -

Hola Mònica,

És molt curiós, perquè primer hi havia pàgines on no tenint marcada l'opció Discussió no hi havia la possibilitat de fer comentaris (com ha de ser entenc) i n'hi havia d'altres que perquè no surtíssin els comentaris havies de marcar l'opció Discussió i després desmarcar l'opció Permet comentaris.

Bé, doncs, al fer això primer han quedat totes les pàgines per defecte amb aquesta segona opció (marcat discussió i desmarcat permet comentaris), després he canviat a la primera opció (desmarcat Discussió) i ara totes són iguals. En resum, ara quan canvies una de les que es comportaven diferent canvien totes sembla, això sí, ara ja no surten comentaris a cap que és el que volia.

Ferran

EX: http://agora.xtec.cat/escolaforndanells/ampa/menjador-2/

 

En resposta a FERRAN JIMENEZ SIMON

Re: Comentaris a les entrades?

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Ferran,

el comportament és el següent: quan amb un usuari marques o desmarques Discussió fa que, en tornar a entrar a qualsevol pàgina recordi com ho vas deixar la darrera vegada i, et mostri la caixa. Si ho deixes desmarcat, quan accedeixis a altres pàgines no et sortirà la caixa per decidir si vols o no vols comentaris.

Per altra banda, el que no és massiu és el que marques, és a dir, pots tenir pàgines que admetin comentaris i pàgines que no. Aquest canvi de comportament es va fer fa poques setmanes, pel que, les pàgines creades amb data anterior no tenen mai comentaris (era un error que es va arreglar).

Fins ara,

Mònica

En resposta a Juan Rincón Casado

Re: Comentaris a les entrades?

per XAVIER MELER GUTIERREZ -

Hola Juan, 

En aquesta pregunta freqüent s'explica la diferència entre un article i una pàgina. 

Hem optat per "article" en lloc de "noticia" perquè s'apropa més a la idea de revista. D'acord que la majoria dels articles que es publiquen actualment estan basats en esdeveniments (i per tant, la denominació "Noticia" és molt adient) però la idea és que es vagin incorporant altres tipus de continguts que reflexin altres aspectes de la vida al centre (no només sortides i activitats). Per exemple:  

  • Un alumne explicant quin són els seus videojocs educatius preferits.
  • Un vídeo d'un alumne explicant la fotosíntesi.
  • Un professor explicant perquè li agrada l'astronomia. 
  • Un alumne que publica un microrelat
  • Un grup d'alumnes aficionats a la fotografia van publicant una foto cada setmana.  

Un dels objectius del projecte Nodes és facilitar al màxim la participació de l'alumnat. L'escola Joan Maragall, de Lleida és un bon exemple: 

http://agora.xtec.cat/escjoanmaragall/general/english-matters-grammar-secrets/
http://agora.xtec.cat/escjoanmaragall/general/parlem-de-ledat-mitjana/

Salutacions i gràcies pels teus comentaris, 
Xavi 

En resposta a XAVIER MELER GUTIERREZ

Re: Comentaris a les entrades?

per Juan Rincón Casado -

la diferència entre pàgina i notícia (perdoneu entrada) la tinc molt clara. Però al nodes tenim:

article, pàgina, categoria, etiqueta i ara, a una pàg. d'ajuda, entrades. Aquest era el meu dubte?. Ara ja tinc clar que una entrada es un article i/o una pàgina.

Gràcies 

En resposta a Juan Rincón Casado

Re: Comentaris a les entrades?

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Juan,

el terme "Entrada" era el que feia servir la traducció original de WordPress al català. A Nodes i a XTECBlocs s'ha canviat per Article, per tant Article=Notícia o Entrada (ja hem refet les captures de pantalla de l'ajuda que comentaves). Fins d'aquí unes setmanes (fins que es faci la propera actualització de Nodes) veuràs que Entrades encara apareix en algun cas com per exemple a Paràmetres | Discussió o Paràmetres | Lectura, allà on ara aparegui entrades apareixerà Articles.

Dius que "una entrada es un article i/o una pàgina", tingues en compte que una pàgina i un article no són el mateix, una pàgina és estàtica i conté informació que no canvia gaire (no permet mostrar diferents articles dins d'ella), a Nodes es correspondria a les pàgines d'Història, Instal·lacions...

Les categories i etiquetes tenen la funció de categoritzar articles, això permet mostrar tots els articles amb la mateixa categoria o etiqueta en una pàgina de categories o d'etiquetes (aquests tipus de pàgines són diferents a les anterior, són dinàmiques). Un exemple d'això serien les pàgines relatives als diferents cursos que hi ha a nodes (P3, P4... ESO1, ESO2...) són Pàgines de Categories.

Fins ara,

Mònica

 

En resposta a Juan Rincón Casado

Comentaris a les entrades

per JUAN MANUEL FRESNILLO MANZANO -

Hola.

Volem saber si hi ha alguna manera de controlar els comentaris abans no surtin publicats, és a dir, si un usuari escriu un comentari és possible que algú ho validi? 

Per a evitar comentaris fora de lloc, ofensius, etc...

En resposta a JUAN MANUEL FRESNILLO MANZANO

Re: Comentaris a les entrades

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Juan Manuel,

des del Tauler | Opcions | Debats pots marcar l'opció "El comentari s'ha d'aprovar manualment".


Fent això, tots els comentaris s'han de validar prèviament a la seva publicació.

Fins ara,

Mònica