Error en els qüestionaris

Error en els qüestionaris

per OLGA GODOY GIMENEZ -
Nombre de respostes: 5

Bon dia,

En el següent qüestionari:

http://agora.educat1x1.cat/iespviana/moodle/mod/quiz/attempt.php?attempt=25101

ens trobem que no dóna per bones respostes que sí que estan bé. És un qüestionari del tipus resposta breu, que pot tenir una o més respostes correctes, totes. si és el cas, marcades amb el 100%.

Per exemple en les preguntes 5 i 6, que tenen una única resposta, la dóna per errònia, i en les preguntes 9 i 11, que tenen cadascuna 3 possibilitats no compta com a bona cap possibilitat. Ho he revisat del dret i del revés i no veig cap errada en la formulació de la pregunta. A més, és un qüestionari que ja vam usar el curs passat i no ens va donar cap problema.

La gràcia d'aquest tipus d'activitat és que és autocorrectiva - i aquesta vegada, al menys, m'ho he hagut de revisar tot i canviar les puntuacions manualment. I un cop fet això, tot i que sí canvia la puntuació, la seva resposta continua marcada com a incorrecta.

Em podeu donar un cop demà?

Moltes gràcies!

 

Olga Godoy

Institut Príncep de Viana.

 

En resposta a OLGA GODOY GIMENEZ

Re: Error en els qüestionaris

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Olga,

hem fet alguna prova amb el qüestionari i a nosaltres ens està corregint correctament. T'adjunto una captura de pantalla amb totes dues respostes correctes.

Pot ser que, en ser frases tan llargues, qualsevol petit error faci que surti incorrecta (que falti una coma, el punt final...). Jo per assegurar-me he fet copia i enganxa de les respostes vàlides de les preguntes.

quizz.png

Fins ara,

Mònica

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Error en els qüestionaris

per OLGA GODOY GIMENEZ -

Hola, Mònica,

Això que comentes és el primer que vaig mirar, perquè, a més a més, en aquest exercici concret de relatius, les comes són molt importants.

M'hi vaig passar tres hores mirant això, les, comes, els espais, el punt final i res. Els que les tenen errònies les tenen errònies i prou - cap problema. Però hi ha alumnes que tot i tenint la resposta correcta els ha comptat malament i vaig haver de puntuar jo manualment. El que és curiós és que tot i afegir la puntuació manual i corregir la nota, la resposta la continua marcant errònia. Us passo una captura, però n'hi ha més casos. El punt que li dóna li vaig donar jo manualment, no el sistema.

Rc- capt 1

 

L'altre problema és que preguntes que tenien 3 possibles respostes totes correctes (i marcades amb 100% en fer la pregunta), no les ha considerat i ho ha fet aleatòriament:

RC - capt 2

 

 RC - capt 3

 

RC - capt 4

 

En el cas d'aquesta pregunta en concret, totes tres respostes són vàlides. No compta bé la que coincideix amb la resposta correcta que mostra (per cert, el curs passat les mostrava totes) però les altres dos tampoc.

És possible que les hagi comptat malament perquè els alumnes han copiat i enganxat el text original per després fer els canvis? O que s'hagi de marcar alguna cosa que en versions anteriors no calia?

Estic bastant esverada, perquè en aquest curs i un altre semblant de 1r de Batxillerat hi ha moltes preguntes similars, i si comença a donar errades d'aquest tipus, a part de la feina de muntar el curs, ens generarà la feina de revisar-ho tot amb lupa...

Ja em diràs. perdona per tant "pantallazo", però us ho volia mostrar.

Gràcies per mirar-vos-ho; us agraïria que intentèsiu esbrinar quin pot ser el problema.

 

Olga

En resposta a OLGA GODOY GIMENEZ

Re: Error en els qüestionaris

per Pau Ferrer Ocaña -

Hola Olga,

Hem revisat la resposta correcta i la resposta dels alumnes. Si copies les dues i les enganxes en un editor de text pla (tipus notepad o bloc de notes) veuràs la diferència:

Resposta dels alumnes: Mary, whose children couldn't swim, said that there should be a notice warning people.
Resposta correcta: Mary, whose children couldn’t swim, said that there should be a notice warning people.

Fixa't que l'aptrof és un caràcter diferent. Això és degut a que alguns processadors de text com ara el Word canvien el caràcter per fer-lo més maco. Moodle diferencia entre un i altre caràcter i per això la dona com a incorrecta.

Hauríeu de repassar que l'apòstrof és el correcte (el que poden escriure els alumnes). I canviar-ho a tot arreu. 

Aprofitem per recomanar-vos que no copieu i enganxeu text des de processadors de textos per evitar aquest problema.

Salutacions,

Pau

En resposta a Pau Ferrer Ocaña

Re: Error en els qüestionaris

per OLGA GODOY GIMENEZ -

Moltes gràcies, Pau.

Ja podia jo anar mirant les comes ... no se m'hagués acudit mai mirar els apòstrofs. Si és cert que com que el curs està basat en fitxes que abans fèiem en paper i és força llarg, vaig copiar i enganxar allò susceptible d'estalviar-me temps. Mea culpa, doncs.

Ja he fet una repassada i crec que, aquest error almenys, està solventat. I si n'apareixen de nous, ja tinc un truc per intentar d'esbrinar possibles errades amb els caràcters.

Moltes gràcies de nou!

Olga