Fòrum de dubtes-NODES (històric)

Menú

Menú

per Jacint Lafont -
Nombre de respostes: 3

Hola, tinc dos dubtes.

Si alguna vegada he fet un blog amb wordpres, els menús apareixen baix de la capçalera. He intentat col·locar-los però no puc. Ens dona la impressió que dins del giny de menú estan una mica amagats a les famílies.

Un altra cosa que no aconsegueixo, és que quan premem el giny de menús, apareixen els menús de primer nivell i els de segon nivell. Seria possible que sols apareguin els de primer nivell i quan es prem un d'aquest que apareguin els de segon nivell?

Gràcies per tot.

En resposta a Jacint Lafont

Re: Menú

per Xavier Meler -

Hola Jacint, 

En el tema gràfic de Nodes no hi ha cap barra de menú fixe sota la capçalera. Les noves tendències web (molt influenciades pels dispositius mòbils) marquen que aquests menús aniran desapareixent. Desplegar un bon panell com el nostre amb dos o més nivells visibles té varies avantatges: 

  • És més usable. Als usuaris amb problemes de visió i/o psicomotricitat els costa desplegar aquests menús (moltes vegades estrets) que s'amagen rapidament si el cursor deixa d'estar dins de l'àrea del menú. El nostre panell queda desplegat facilitant la navegació sobretot a partir del 2 nivell (no implementat encara)

  • Permet fer-se una idea de tot el contingut de la web només d'un cop d'ull. El panell fa de menú i de mapa del lloc a la vegada. 

Es possible que als usuaris més poc acostumats a les noves tecnologies els pot costar una mica trobar el menú però una vegada l'has desplegat, ja no t'oblides. 

De totes maneres, tens dos solucions molt senzilles si vols donar més visibilitat als menús: 

  1. Crear un giny de tipus menu personalitzat i ficar-lo a la barra lateral. 
  2. Crear un menú html "manualment" a la pàgina d'inici (definit el text i els enllaços com vulguis). 

De totes maneres, si és necessari un menú sota la capçalera és una de les qüestions que el pilot ens ha d'ajudar a determinar. Les vostres opinions seran molt útils en aquest sentit. Si un bon nombre de centres del pilot creu que és necessari, mirarem la manera de facilitar la seva inclusió. 

Salutacions,
Xavi

En resposta a Xavier Meler

Re: Menú

per Jacint Lafont -

Moltes gràcies Xavi.

Salutacions

En resposta a Jacint Lafont

Re: Menú

per SANDRA GAY BOELLE -

Jo també considero que el menú desplegat aniria millor. He estat mirant les dues opcions que proposes per fer més visible el menú.

La primera del menú personalitzat al lateral no m'agrada perquè queda massa llarg i per visualitzar-lo sencer, cal baixar amb el ratolí, poc pràctic,

I la segona no sé com fer-la: crear html manualment...hi ha algun espai on ho expliqui més pas a pas?

gràcies

Sandra Gay