Mida i col·locació d'imatges, en el cas d'alumnes

Mida i col·locació d'imatges, en el cas d'alumnes

per FRANCESC XAVIER SERRA BESALU -
Nombre de respostes: 3
Quan poso una imatge en un espai d'edició HTML dins de Moodle, com a professor, en puc escollir la mida i la col·locació, però els alumnes SEMBLA que no tenene aquesta possibilitat... Si posen una imatge molt grossa no la poden redimensionar, ni posar al costat del text...

És així? Hi ha alguna solcuió? Cal canviar algun paràmetre?
M'és igual que hagin de posar una URL... això ja ho han après, però queda fatal una imatge de dimensions gegantines... o mal ubicada.

En resposta a FRANCESC XAVIER SERRA BESALU

Re: Mida i col·locació d'imatges, en el cas d'alumnes

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola Xavier,
efectivament aquest comportament que descrius és com funciona i, per tant, els alumnes haurien de redimensionar aquestes imatges abans de pujar-les.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Mida i col·locació d'imatges, en el cas d'alumnes

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -
Hola,

Complementant el que explica la Mònica, els podeu aconsellar que facin servir una utilitat de redimensionament d'imatges en línia. N'he trobat una que va prou bé i no et metralla a publicitat:


El problema és que només et conserva la imatge al seu servidor durant dues hores, o sigui que els caldrà descarregar-la i guardar-la al seu dropbox, drive o similar per fer-la servir.

I encara una altra alternativa, per als més "manetes": un cop col·locada la imatge, fer clic al botó "<>" que hi ha a la dreta en la capsa d'edició de text. Els apareixerà el codi HTML del missatge que estan escrivint. Segurament el darrer que hi veuran és una etiqueta del tipus:

<img src="..." alt="..." title="..." align="baseline" border="0" hspace="0" vspace="0" />

... doncs l'únic que han de fer és afegir dins d'aquesta expressió un paràmetre "width" amb l'amplada que ha de tenir la imatge (l'alçada es calcula automàticament). Per exemple:

<img src="..." alt="..." title="..." align="baseline" border="0" hspace="0" vspace="0" width="300" />

Un cop fet, tornar a clicar el botó "<>" per veure com queda.

L'únic que han de vigilar és a escriure sempre el paràmetre dins de les marques "<" i "/>" que delimiten el codi de descripció de la imatge.

És d'aquelles coses que resulten més complicades d'explicar que de fer Somrient