PROBLEMES PER A L'ACTIVACIÓ DEL MARSUPIAL

PROBLEMES PER A L'ACTIVACIÓ DEL MARSUPIAL

per Erika Ferrate Curto -
Nombre de respostes: 5
He estat realitzant totes les passes per tal de sincronitzar els alumnes amb Àtria. És a dir, he introduit el codi que m'ha donat Moodle de cada alumne a Atria. Un cop fet això he procedit a l'activació de marsupial a partir de les indicacions trobades al fòrum i que detallo a continuació (en color vermell). El problema és que quan arribo al punt de Sincronitza amb Àtria, al meu Moodle aquesta opció no em surt. Adjunto document adjunt per demostrar que a mi aquesta opció no em surt... no se per on tirar... estic perduda! Què he fet malament? Em podeu ajudar si us plau?


El següent pas és accedir amb permisos d'administració a l'espai Moodle i fer clic sobre el botó
Notificacions per tal d'instal·lar, actualitzar i configurar els mòduls de Marsupial.
Notificacions

En fer-ho, apareixerà un apartat nou anomenat Recursos remots al menú d'Administració del lloc de Moodle, amb les opcions següents:

Menú de Recursos remots a l'administració del lloc

Sincronitza amb Àtria. Per motius de seguretat, abans de poder descarregar la llista de proveïdors de continguts que el centre tingui contractat, és necessari sincronitzar un usuari/ària amb Àtria. En fer clic sobre l'opció "Sincronitza amb Àtria", la pàgina es redireccionarà al portal Àtria on la persona que està accedint haurà d'introduir el seu nom d'usuari/ària i la seva contrasenya.
Fitxer adjunt ScreenShot018.jpg
En resposta a Erika Ferrate Curto

Re: PROBLEMES PER A L'ACTIVACIÓ DEL MARSUPIAL

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola Erika,
he revisat l'estat del vostre Moodle i pel que he pogut veure fent clic a Estat de Marsupial la sicronització ja ha estat realitzada.

Ara ja hauríeu de passar al punt número 7 de l'esquema Activació del Mòdul de Marsupial a Àgora per poder descarregar la informació dels proveïdors contractats i seguidament l'estructura dels llibres. Però fent una ullada he vist que ja podeu enllaçar els llibres creant activitats del tipus Contingut Remot.

El que sí que he pogut observar és que només hi ha un usuari amb credencials i la resta NO en tenen. Per configurar les credencials de tots els alumnes pots guiar-te amb l'esquema següent i fer una ullada a la pregunta freqüent Què s'ha de fer per sincronitzar els usuaris del meu espai Moodle amb Àtria?

Si tot i això segueixes tenint problemes ens tornes a escriure i ens ho tornem a mirar.

Fins ara,
Mònica

PD: T'adjunto una captura de pantalla amb el missatge que em dóna a mi el vostre Moodle.
Fitxer adjunt marsupial.png
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: PROBLEMES PER A L'ACTIVACIÓ DEL MARSUPIAL

per Erika Ferrate Curto -
Hola Mònica, el problema és que la sincronització dels usuaris ja l'he fet. He fet l'opció recomanada que és la de Àtria. He entrat a Àtria i he posat el número d'usuari de Àgora que vaig treure del moodle, tant per als alumnes com per als docents. He seguit totes les passes acuradament. Podria ser que hagués fet alguna cosa malament, però que he seguit totes les passes del tutorial amb cura, això ho puc assegurar.
Em sorprèn que em digui que només hi ha un usuari amb credencials... no sé qui és el problema. Quina solució tinc?

Gràcies
En resposta a Erika Ferrate Curto

Re: PROBLEMES PER A L'ACTIVACIÓ DEL MARSUPIAL

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola Erika!

En principi amb la sincronització que vas fer des d'Àtria, quan els usuaris intentin accedir als llibres digitals des del vostre espai Moodle, el sistema es descarregarà automàticament les credencials que no trobi. Ara bé, per garantir que heu fet bé aquesta sincronització, el que podeu fer és accedir a l'apartat Recursos remots | Credencials | Actualitza credencials per descarregar-les totes (enlloc d'esperar que sigui l'alumnat qui les descarregui quan les necessiti). En fer-ho, si accediu de nou a l'apartat que us comentava la Mònica que us permet consultar l'estat (Recursos remots | Estat de Marsupial) podreu comprovar com el nombre d'usuaris amb credencials s'ha incrementat Somrient

Per cert, des d'aquesta pantalla que permet consultar l'estat hem detectat (fent clic sobre el botó Comprova la connexió) que les dades que s'han descarregat d'Àtria per una de les editorials que teniu contractades (Digital Text - Graó) són incorrectes. Per tant, si voleu descarregar als llibres d'aquest proveïdor de continguts haureu de contactar amb ells perquè revisin la informació que van enviar a Àtria sobre les dades de connexió de Marsupial.

Per descomptat, si teniu qualsevol altre dubte i/o us podem ajudar amb alguna cosa més ja ens direu! 

Una abraçada i fins ara!
Sara


En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: PROBLEMES PER A L'ACTIVACIÓ DEL MARSUPIAL

per Erika Ferrate Curto -
Bon dia Sara,
He seguit les teves passes i ara sí que tinc actualitzades les credencials de 90 usuaris. Moltes gràcies per la teva ajuda.

Si més no, em sembla que et continuaré marejant... ara, un cop actualitzades les credencials i comprovat que realment sí que tinc un problema amb l'editorial Digital Text (ho procuraré solucionar en breu), tinc un altre problema afegit. Quan entro dintre les llicències de cada alumne, potser un té assignats 8 llibres... com un altre només en té 2, i et comparo dos alumnes del mateix curs (que han de tenir accès als mateixos llibres). On està el problema?
Gràcies
Salutacions
En resposta a Erika Ferrate Curto

Re: PROBLEMES PER A L'ACTIVACIÓ DEL MARSUPIAL

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola Erika!

Si detectes que les llicències que s'han descarregat d'Àtria no són correctes el que hauries de fer és:
  1. Comprovar a Àtria que hagis assignat correctament la motxilla i que, per tant, l'alumnat tingui les llicències que creus que hauria de tenir.
  2. En cas que les motxilles estiguin assignades correctament a Àtria, contactar amb l'editorial perquè segurament el problema és que la informació que va facilitar a Àtria era incompleta.
Si tot i així teniu qualsevol problema i/o us podem ajudar amb alguna cosa ja ens direu.

Una abraçada i fins ara!
Sara