Complement "Multitopic Format"

Complement "Multitopic Format"

per SERGI MORA SIÑOL -
Nombre de respostes: 1

Bon dia,

Soc en Sergi de l'institut Lluís Companys de Tordera i, després de parlar amb en Manel Soengas de cultura digital, passo a fer la consulta aquí per recomanació seva.

Nosaltres tenim tota una infraestructura pròpia muntada en el centre, però estem fent proves i valorant la integració, o millor dit el retorn, a la infraestructura de la Generalitat.

Per aquest motiu, hem estat fent proves en el Moodle d'Agora i, després de tenir una gran impressió, voldríem proposar una possible millora donada l'experiència particular que tenim envers un connector en concret del Moodle. 

El connector en qüestió és "multitopic format" i és completament lliure, no cal fer cap pagament. Aquest complement facilita la incorporació de pestanyes a la part superior del curs. D'aquesta manera es poden organitzar d'una forma molt ordenada i fàcil per al professorat, i en especial per l'alumnat, de tots els continguts, activitats, etcètera. 

Nosaltres estem acostumats a treballar amb uns cursos de Moodle en format setmanes per ajustar-nos al màxim a les programacions i facilitar la incorporació de professorat substitut si es produeix alguna baixa. També ens ajuda a que el curs avanci segons el previst inicialment. En tot moment, qualsevol persona que entri a una aula, sap perfectament a quin punt dels continguts estem.

Treballar en format setmanes (35 en total) comporta que la pantalla del curs sigui quilomètrica. Per aquest motiu, per tal d'evitar que acabi havent-hi un curs amb un scroll vertical infinitament llarg on l'alumnat s'acaba perdent, fem servir aquest complement per obtenir una distribució per trimestres, de forma que el curs acaba tenint un format intermedi entre horitzontal i vertical, essent tot molt més ordenat i atractiu per a l'alumnat principalment.

Adjunto un parell de captures de pantalla d'exemple:

cp1


cp2


Amb aquest complement aconseguim una ordenació coherent i eficient de tot plegat on tot el professorat funciona igual a tots els nivells i es facilita el treball de l'alumnat, especialment els que tenen més dificultats, així com la integració ràpida del professorat substitut.

Instal·lar aquest complement és molt fàcil i fer-lo servir, o no, ho pot decidir cada centre o professor/a ajustant els paràmetres de curs referent al tipus de format: "per temes", "per setmanes" o "multitopic".

Adjunto enllaç per localitzar més informació.

En definitiva, la consulta és bàsicament si seria possible disposar d'aquest complement gratuït en els nostres cursos del Moodle d'Educació. Creiem, per experiència en el nostre moodle particular, que és una eina molt simple d'utilitzar i extremadament potent per tal d'organitzar tota la informació de forma que l'alumnat no es perdi.

Moltes gràcies!